Mustáros csirkecsíkok

2014-05-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Akinek nincs sok szabadideje, az nyugodtan fogjon hozzá ehhez a csirkehusis ételhez, mert nagyon könnyen elkészül.

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka filézett csirkemell
  • 2 deci tejföl
  • 2 teáskanál mustár (de akár több is)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 leveskocka
  • olaj

1. Lépés

A kockákra vágott hagymát az olajon üvegesre párolom, hozzáadok sót, borsot, majd a csíkokra vágott, megmosott csirkemellet. Ezzel együtt kicsit pirítom, majd adok hozzá 1 deci vizet.

2. Lépés

Hozzámorzsolom a leveskockát és fedő alatt puhára párolom. Közben a mustárt a tejföllel kikeverem, és mikor a hús megpuhult, hozzákeverem. Pár rottyanás elég neki, aztán kész is.
Rizzsel tálaljuk, de ugyanolyan jó sült krumplival is.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 908 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mustáros hagymás csirke

  • Mustáros sült csirke felsőcomb krumplival, patisszonnal, brokkolival

  • Mustáros csirkemell

  • Mézes-mustáros pulyka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    317 kcal
  • Zsír

    13.5g
  • Szénhidrát

    5.7g
  • Fehérje

    42.4g
  • Koleszterin

    125mg
  • Cukor

    1.4g