Zöldséges darált hússal töltött paprika

2014-03-17
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Zöldséges darált hússal töltött paprikát csináltam és jó kis vörösboros paradicsomszósszal öntöztem meg.

Ezeket szerezd be:

  • 3 db paprika
  • 10 dkg darált hús (sertés)
  • 1 db óriási csiperkegomba (törzsével)
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db chilipaprika
  • 0.5 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1-2 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 4 db nagyobb krumpli
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 db korianderlevél
  • 1 szál zeller
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • vegeta (ízlés szerint)
  • 1 db marhahúsleves-kocka
  • olívaolaj
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • 1/2 tasak rizs
  • : : : - szószhoz - : : :
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 szál zeller
  • 1 db bazsalikomlevél
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • cukor (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • 1 dl vörösbor

1. Lépés

A rizst megfőzöm.

2. Lépés

A paprikák sapkáját levágom, a csumát eltávolítom. A krumplikat megpucolom, hasábokra vágom. A hagymákat, paprikákat, paradicsomot,gombát, zöldeket aprítom.

3. Lépés

Serpenyőben kevés olívaolajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, majd a paprikát, végül a paradicsomot, s gombát, együtt dinsztelem.

4. Lépés

Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, a zöldeket, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem.

5. Lépés

A krumplit sós vízben megfőzöm.

6. Lépés

Egy lábasban megdinsztelem a hagymákat, rádobom a darabolt zellerleveleket, bazsalikomot, aprított paradicsomot, chilipaprikát, majd egy idő elteltével ráöntöm a krumpli főzőlevét, fűszerezem.

7. Lépés

A paprikákba betöltöm a tölteléket, beteszem a lábasba, mellé a sapkájukat, s a csípős hegyes zöldpaprikát, s lassú tűzön főzöm.

8. Lépés

Amikor kész, kiveszem a paprikákat. A szószt botmixerrel összekeverem. A lábasba visszateszem a paprikákat, ráöntöm a szószt és felrottyantom.

9. Lépés

Tálaláskor a tányérra helyezek egy paprikát, néhány krumplit, öntök hozzá paradicsomszószt, s a paprikára teszek egy kanál tejfölt, s egy bazsalikom-levelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 609 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis túrókrémmel töltött paprika és paradicsom

  • Túrókrémmel töltött paprika és paradicsom bruschettával

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconbe

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika

  • Sajtos libamájpástétommal töltött paprika

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    749 kcal
  • Zsír

    16 g
  • Koleszterin

    82 mg
  • Szénhidrát

    119,5 g
  • Cukor

    18,6 g
  • Fehérje

    27,8 g