Sajtos libamájpástétommal töltött paprika

2016-03-30
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Egy finomság vacsorára, amit a család is szeretni fog.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db nagyobb paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db újhagyma (zöldjével)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 21 dkg libamájpástétom
  • 5 dkg trappista sajt
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 db kelkáposztalevél
  • 3 szelet toast kenyér
  • 3 tk vaj

1. lépés

A paprikákat megskalpolom, a csumát eltávolítom. Az újhagymát felkarikázom, a petrezselymet két szál kivételével aprítom, a sajtot lereszelem.

2. lépés

Egy tálban összekeverem a pástétomot, sajtot, hagymát és a fűszereket. A toastot megpirítom.

3. lépés

Egy nagy tányérra helyezem a káposztalevelet, rárakom a masszával megtöltött paprikákat, mellé a hegyes paprikát, a paradicsomot, petrezselyem leveleket, s a pirítóst.

4. lépés

A pirítóst megkenem vajjal, s ezzel fogyasztom a töltött paprikát.

Tipp: Vörösbort ajánlok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

834 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis túrókrémmel töltött paprika és paradicsom

  • Túrókrémmel töltött paprika és paradicsom bruschettával

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconbe

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika

  • Kacsamájpástétommal és tojással töltött paprika

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    819 kcal
  • Zsír

    61 g
  • Koleszterin

    199 mg
  • Szénhidrát

    45,1 g
  • Cukor

    5,6 g
  • Fehérje

    25,1 g