Töltött vöröshagyma
2012-10-28- Típus: Keményítő nap, Töltött hagyma receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
A keresztanyám volt az, akinél elsőnek láttam és ettem töltött vöröshagymát. Finom, viszont másnap ne menjünk emberek közelébe, vagy készítsünk be reggel három fogmosást és egy doboz mentolos cukorkát… :)
Ezeket szerezd be:
- 4 nagy darab Vöröshagyma
- 1 db kisebb Cukkini
- 6 db nagyszemű Koktélparadicsom
- 1 csomó Újhagyma
- 3 evőkanál Olaj
- Aprított Tárkony
- Bazsalikom
- Bors
- Só
1. lépés
A vöröshagymát megpucoljuk és belehelyezzük a már forró vízbe és körülbelül 5 percig hagyjuk benne (gyenge tűzön legyen). Ezután kiszedjük és megskalpoljuk a tetejét és egy kiskanál segítségével kivájjuk a belsejét. (Belsejét már nem használjuk fel ehhez a recepthez)
2. lépés
Következik az újhagyma és a cukkini. A hagymát próbáljuk meg vékony szeletekre, míg a cukkinit apró kockákra vágni. Ezt a két zöldséget majd olajon durván 10 percig pároljuk. 10 perc eltelte után a héjától megszabadult és szintén apróra vágott paradicsomot is a cukkinis-újhagymás töltelékhez keverjük. Jól összekeverjük, majd bazsalikommal, tárkonnyal, sóval, borssal ízlésünk szerint fűszerezzük.
3. lépés
Ha kész a töltelékünk, akkor a kivájt vöröshagymát megtöltjük vele. Közben egy tepsit olajjal kikenjük, szépen katonásan elhelyezzük a töltött vöröshagymákat. Ha nem tudtuk az egész cukkinit belehelyezni a hagymába, akkor a kimaradt részeket szórjuk a hagyma mellé, ami zöldség ágyként funkcionál. Behelyezzük a tepsit az előmelegített sütőbe és 15-20 percig sütjük 180 °C-on.
Friss, szeletelt uborkát ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 537 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
370 kcal -
Összes Zsír
21,8 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
42,6 g -
Cukor
21,1 g -
Fehérje
7,9 g