Málnás-fehér csokis fagylalt
2014-06-10- Típus: Fagylalt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
A következő recept nem igényel fagylaltgépet. Gyorsan készíthetünk kedvenc gyümölcsünkből kiváló, hűsítő fagylaltot.
Ezeket szerezd be:
- 300g málna
- 225g porcukor
- 2 nagy tojás + 4 tojássárgája
- 600ml tejszín
- 100g fehér csoki
1. Lépés
Helyezzük a megmosott málnát és 2 evőkanál cukrot egy kis lábasba, majd főzzük közepes lángon, amíg a cukor feloldódik. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük tovább. Nyomkodjuk össze a málnát, akkor jó, ha szirupos az állaga. A végeztünk vele, akkor igény szerint átnyomkodhatjuk egy szitán.
2. Lépés
Tegyük a tojásokat és a tojások sárgáját a maradék cukorral egy tálba. Verjük össze habverővel, majd tegyük a tálat egy lábas fortyogó víz fölé és verjük tovább 3-4 percig, amíg jó sűrű állaga lesz. Vegyük le a tűzről, majd dolgozzuk tovább, amíg ki nem hűl.
3. Lépés
Egy másik tálban verjük fel a tejszínt, majd óvatosan keverjük hozzá a tojásos keveréket. Olvasszuk fel a fehér csokit és mikor kihűlt a málnás keverékkel együtt keverjük össze a tejszínes-tojásos keverékkel. Csak nagyjából dolgozzuk el, hogy márványos színű legyen. Tegyük egy zárható fedelű tálba, majd fagyasszuk legalább 3 órát.
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
5 127 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1193 kcal -
Zsír
22g -
Szénhidrát
18g -
Fehérje
4g -
Só
0.5g -
Cukor
18g