Bombajó torta
2013-11-28- Típus: Charlotte torta
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Kicsit macerás, de a végeredmény magáért beszél. Kiváló születésnapokra, az ünnepekre.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojásból piskóta lap
- 10 deka cukor
- 12 deka liszt
- fél csg sütőpor
- fél deci étolaj
- fél deci víz
- csipet só
- Piskóta krém:
- 1csg puncs puding
- 3 deci tej
- 2 kanál rum vagy aroma
- 10 deka margarin
- 10 deka porcukor
- Tölteni való krém:
- 5 tojássárgája
- 2 deka cukor
- 2 csg vaníliás cukor
- 1 mokkás kanál őrölt fahéj
- 2 kanál holland kakaópor
- 1 tábla étcsoki
- 2,5 deci tej
- fél csg zselatin
- kevés rum
- 3 deci tejszín
- Bevonat:
- 1 tábla étcsoki
- 5 deka margarin
- 2 kanál étolaj
1. Lépés
A tojásfehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem, majd hozzáadom a cukrot. Amikor a cukor elolvadt, hozzáadom az olajjal elkevert tojássárgáját és még pár percig habosra verem.
2. Lépés
Amikor már elég habos hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm. Amikor megsült és kihűlt a krémmel töltöttem.
3. Lépés
A pudingot elkészítem a szokott módon. Amikor kihűlt, összekeverem a porcukorral kikevert margarinhoz és ezzel megtöltöm a piskóta lapot és feltekerem. Kicsit hidegre teszem. Amikor már tudom szelni, egy centis szeletekre vágom és egy kúp formájú edényt folpackal kibélelek, és a rolád szeletekkel az oldalát és az alját kirakom.
4. Lépés
A következő krémet teszem rá: A tojássárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral és a kakaóporral. A tejet felforralom, bele tördelem a csokoládét és a csokis masszát állandó keverés mellett hozzáöntöm és sűrűre befőzöm. Melegen hozzáadjuk a megáztatott zselatint, jól összekeverem és kihűtöm.
5. Lépés
A tejszínt habbá verem és a csokis krémmel összekeverem. A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet rá ismét piskóta jön, aztán újra krém és végül piskótával zárom a sort. 2-3 órát a hűtőbe teszem, majd felfordítom egy tányérra, a fóliát lehúzom róla.
6. Lépés
Gőzön felolvasztom a csokival a tortát leöntöm. Tejszínnel és saját készítésű marcipánnal díszítettem.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 056 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
887 kcal -
Zsír
42.9g -
Szénhidrát
107.3g -
Fehérje
16.5g -
Koleszterin
265mg -
Cukor
57.1g