Bombajó torta

2013-11-28
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Kicsit macerás, de a végeredmény magáért beszél. Kiváló születésnapokra, az ünnepekre.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojásból piskóta lap
  • 10 deka cukor
  • 12 deka liszt
  • fél csg sütőpor
  • fél deci étolaj
  • fél deci víz
  • csipet só
  • Piskóta krém:
  • 1csg puncs puding
  • 3 deci tej
  • 2 kanál rum vagy aroma
  • 10 deka margarin
  • 10 deka porcukor
  • Tölteni való krém:
  • 5 tojássárgája
  • 2 deka cukor
  • 2 csg vaníliás cukor
  • 1 mokkás kanál őrölt fahéj
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 1 tábla étcsoki
  • 2,5 deci tej
  • fél csg zselatin
  • kevés rum
  • 3 deci tejszín
  • Bevonat:
  • 1 tábla étcsoki
  • 5 deka margarin
  • 2 kanál étolaj

1. Lépés

A tojásfehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem, majd hozzáadom a cukrot. Amikor a cukor elolvadt, hozzáadom az olajjal elkevert tojássárgáját és még pár percig habosra verem.

2. Lépés

Amikor már elég habos hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm. Amikor megsült és kihűlt a krémmel töltöttem.

3. Lépés

A pudingot elkészítem a szokott módon. Amikor kihűlt, összekeverem a porcukorral kikevert margarinhoz és ezzel megtöltöm a piskóta lapot és feltekerem. Kicsit hidegre teszem. Amikor már tudom szelni, egy centis szeletekre vágom és egy kúp formájú edényt folpackal kibélelek, és a rolád szeletekkel az oldalát és az alját kirakom.

4. Lépés

A következő krémet teszem rá: A tojássárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral és a kakaóporral. A tejet felforralom, bele tördelem a csokoládét és a csokis masszát állandó keverés mellett hozzáöntöm és sűrűre befőzöm. Melegen hozzáadjuk a megáztatott zselatint, jól összekeverem és kihűtöm.

5. Lépés

A tejszínt habbá verem és a csokis krémmel összekeverem. A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet rá ismét piskóta jön, aztán újra krém és végül piskótával zárom a sort. 2-3 órát a hűtőbe teszem, majd felfordítom egy tányérra, a fóliát lehúzom róla.

6. Lépés

Gőzön felolvasztom a csokival a tortát leöntöm. Tejszínnel és saját készítésű marcipánnal díszítettem.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,686 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Citromos Charlotte

  • Csokis charlotte torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    887 kcal
  • Zsír

    42.9g
  • Szénhidrát

    107.3g
  • Fehérje

    16.5g
  • Koleszterin

    265mg
  • Cukor

    57.1g