Garnírozott karfiol recept

2018-05-05
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy könnyed kis vacsoraötletre vágyunk? Akkor a következő finom besameles karfiol nekünk szól.

Ezeket szerezd be:

  • Karfiolhoz:
  • 1 közepes db karfiol
  • 20 dkg parmezán sajt
  • 0.5 ek só
  • Besamelhez:
  • 2 csipet szerecsendió
  • 2 pohár tej
  • 3 ek vaj
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 db babérlevél
  • 0.5 közepes db vöröshagyma
  • 1 kiskanál fehér bors
  • 1 kávéskanál só
  • 3 ek liszt

1. lépés

Először enyhén sós vízben megfőzzük a karfiolt.

2. lépés

Ezután elkészítjük a besamel mártást. A babérlevelet rátesszük a fél hagymára. A hagymát megtűzdeljük a szegfűszeggel úgy, hogy a babérlevél is ott maradjon.

3. lépés

Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet, majd állandó keverés mellett 2 percig pirítjuk. (Lassú tűzön különben odaéghet.)

4. lépés

Felöntjük a tejjel és beletesszük a hagymát, majd megállás nélkül keverve 5-6 percet főzzük. Ilyenkor elkezd sűrűsödni a mártásunk. A végén kivesszük belelő a hagymát. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

5. lépés

Ha ez megvan, akkor félretesszük kicsit hűlni. A karfiolt virágaira bontjuk, majd beletesszük egy vajjal kikent hőálló edénybe.

6. lépés

Ráöntjük a mártást, megforgatjuk, majd megszórjuk a parmezánnal. Sütőbe tesszük és megpirítjuk a tetejét.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 629 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csőben sült tejfölös-sajtos-baconös karfiol

  • Avokádó és tojás csőben sütve paradicsommal

  • Brokkoli csülöksonkával és kecskesajttal

  • Májkrémes gombapörkölttel töltött paprika és gombafejek krumpliágyon, csőben sütve

  • Spaghetti gazdagon, csőben sütve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    845,62 kcal
  • Zsír

    51,72 g
  • Koleszterin

    151,5 mg
  • Szénhidrát

    56,34 g
  • Cukor

    16,96 g
  • Fehérje

    47,76 g