Vörösboros sült tarja petrezselymes újkrumplival
2013-09-20- Típus: Sült tarja receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 55 perc
Sült tarja, hozzá egy kis vörösbor, mellé petrezselymes újkrumpli. Olyan finomat főztem, hogy a feleségem mind a tíz ujját megnyalta.
Ezeket szerezd be:
- 4 szelet sertéstarja
- 12 szem nagyobb újkrumpli
- zsír
- 1 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db chili paprika
- kakukkfű
- petrezselyem
- só, őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- cayanne bors
- csillagánizs
- vörösbor
- olívaolaj
1. lépés
Egy serpenyőbe kevés zsiradékra helyezem a hússzeleteket, a karikára vágott vöröshagymát, paprikát, chilit, az aprított fokhagymát, csillagánizst, kakukkfüvet, s rövid ideig pirítom, majd fűszerezem, s öntök rá vizet. Addig főzöm, míg a hús megpuhul, a vége felé öntök rá vörösbort.
2. lépés
A krumplit megkapirgálom, egy serpenyőbe teszem olíva olajra, sózom, borsozom, kevés vizet is locsolok rá, fedő alatt megsütöm. A végén szórok rá aprított petrezselymet.
3. lépés
Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst, szaftot, sült zöldségeket, mellé pedig krumplik felét.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 130 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1357 kcal -
Összes Zsír
21,7 g -
Koleszterin
131 mg -
Szénhidrát
216,4 g -
Cukor
20,1 g -
Fehérje
69,8 g