Vörösboros sült tarja petrezselymes újkrumplival

2013-09-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Sült tarja, hozzá egy kis vörösbor, mellé petrezselymes újkrumpli. Olyan finomat főztem, hogy a feleségem mind a tíz ujját megnyalta.

Ezeket szerezd be:

  • 4 szelet sertéstarja
  • 12 szem nagyobb újkrumpli
  • zsír
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili paprika
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • cayanne bors
  • csillagánizs
  • vörösbor
  • olívaolaj

1. lépés

Egy serpenyőbe kevés zsiradékra helyezem a hússzeleteket, a karikára vágott vöröshagymát, paprikát, chilit, az aprított fokhagymát, csillagánizst, kakukkfüvet, s rövid ideig pirítom, majd fűszerezem, s öntök rá vizet. Addig főzöm, míg a hús megpuhul, a vége felé öntök rá vörösbort.

2. lépés

A krumplit megkapirgálom, egy serpenyőbe teszem olíva olajra, sózom, borsozom, kevés vizet is locsolok rá, fedő alatt megsütöm. A végén szórok rá aprított petrezselymet.

3. lépés

Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst, szaftot, sült zöldségeket, mellé pedig krumplik felét.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 130 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült füstölt-főtt tarja sült zöldségekkel

  • Füstölt tarja velesült zöldségekkel, tükörtojással

  • Csőben sült tarja krumplival

  • Sült tarja és főtt tojás salátaágyon

  • Sült tarja virslivel és zöldségekkel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1357 kcal
  • Összes Zsír

    21,7 g
  • Koleszterin

    131 mg
  • Szénhidrát

    216,4 g
  • Cukor

    20,1 g
  • Fehérje

    69,8 g