Joghurtos pogácsa

2012-08-09
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Itthon inkább a hagyományos sós, sajtos, krumplis és tepertős pogácsák a népszerűek, de próbáltunk is meg valaha kísérletezni más ízzel? Például joghurttal?

Ezeket szerezd be:

  • 2 bögre liszt
  • 2 teáskanál cukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 csésze görög vagy natúr joghurt
  • 1/2 csésze tej
  • 2 tojás (1 a tésztába 1 a kenéshez)

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki egy közepes méretű tepsit, majd lisztezzük ki finoman. Egy nagy tálban habverővel dolgozzuk össze a lisztet, a cukrot, sütőport és a sót. Adjuk hozzá a joghurtot, a tojást és 1/4 csésze tejet, és keverjük egy fakanállal, amíg a tészta egybe áll. Tegyük egy enyhén lisztezett pultra.

2. Lépés

Adjunk hozzá még több tejet, amíg kicsit ragadós és nyúlós lesz. Gyúrjuk néhányszor, egészen addig, amíg a tésztának megfelelő sima állaga lesz.

3. Lépés

Egy lisztezett sodrófával nyújtsuk a tésztát 1 hüvelyk vastagságúra, majd kezdjük egy pogácsa szaggatóval szép kis formákat szaggatni. Ezután helyezzük tepsibe, majd vékonyan kenjük meg a tetejüket tojással, majd mehet a sütőbe 15-20 percre, ameddig csak szépen aranybarnák lesznek.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

9 105 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Juhtúrós-mazsolás pogácsa

  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Kétmagvas pogácsa

  • Kelesztés nélküli pogácsa

  • Kolbászos-túrós pogácsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    98,4 kcal
  • Összes Zsír

    0,8 g
  • Szénhidrát

    18,1 g
  • Fehérje

    4,4 g