Joghurtos pogácsa
2012-08-09- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Itthon inkább a hagyományos sós, sajtos, krumplis és tepertős pogácsák a népszerűek, de próbáltunk is meg valaha kísérletezni más ízzel? Például joghurttal?
Ezeket szerezd be:
- 2 bögre liszt
- 2 teáskanál cukor
- 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 csésze görög vagy natúr joghurt
- 1/2 csésze tej
- 2 tojás (1 a tésztába 1 a kenéshez)
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki egy közepes méretű tepsit, majd lisztezzük ki finoman. Egy nagy tálban habverővel dolgozzuk össze a lisztet, a cukrot, sütőport és a sót. Adjuk hozzá a joghurtot, a tojást és 1/4 csésze tejet, és keverjük egy fakanállal, amíg a tészta egybe áll. Tegyük egy enyhén lisztezett pultra.
2. Lépés
Adjunk hozzá még több tejet, amíg kicsit ragadós és nyúlós lesz. Gyúrjuk néhányszor, egészen addig, amíg a tésztának megfelelő sima állaga lesz.
3. Lépés
Egy lisztezett sodrófával nyújtsuk a tésztát 1 hüvelyk vastagságúra, majd kezdjük egy pogácsa szaggatóval szép kis formákat szaggatni. Ezután helyezzük tepsibe, majd vékonyan kenjük meg a tetejüket tojással, majd mehet a sütőbe 15-20 percre, ameddig csak szépen aranybarnák lesznek.
Értékelések
(3 / 5)
4 személy értékelt
9 105 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
98,4 kcal -
Összes Zsír
0,8 g -
Szénhidrát
18,1 g -
Fehérje
4,4 g