Füstölt tarja velesült zöldségekkel, tükörtojással

2014-02-19
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egy finom zöldséges ragu, igazi férfias, laktató étel.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg füstölt-főtt tarja
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1/2 póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db piros kaliforniai paprika
  • 1/2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 1 db nagy burgonya
  • 2 szelet kanadai sütőtök
  • 1 db sárgarépa
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 4 db tojás
  • olívaolaj
  • só, bors
  • őrölt pirospaprika

1. Lépés

A krumplit héjában félig megfőzöm. A tarját kockára vágom, a vöröshagymát, póréhagymát, újhagymát, hegyes paprikát, chilit karikára szeletelem, a kaliforniai paprikát, sütőtököt kockára vágom, a fokhagymát, petrezselyemzöldet aprítom, a krumplit pucolás után felszeletelem.

2. Lépés

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, rárakom a zöldségeket, fűszerezem.. A mikor már puha minden, ráütöm a tojásokat. Beteszem a a serpenyőt 180 C fokra előmelegített sütőbe 5 percre.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,067 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült füstölt-főtt tarja sült zöldségekkel

  • Csőben sült tarja krumplival

  • Sült tarja és főtt tojás salátaágyon

  • Sült tarja virslivel és zöldségekkel

  • Cigánypecsenyés langalló

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    596 kcal
  • Zsír

    22.8g
  • Szénhidrát

    70.8g
  • Fehérje

    32g
  • Koleszterin

    373mg
  • Cukor

    18.8g