Csőben sült tarja krumplival

2013-12-19
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:10 p
  • Elkészítés: 1:15 p

Éhes voltam, de nagyon. Volt a hűtőmben tarja, ezért krumplival együtt megsütöttem. A hurka és kolbász sütése után megmaradt zsírt használtam fel. Nem csak takarékosságból, hanem isteni íze miatt is. Isteni volt! Legalább is szombati ebédnek nem rossz.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg főtt tarja
  • 6 db nagyobb krumpli
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • chilipaprika
  • zsír (kolbászszír)

1. lépés

A krumplikat megfőztem héjában, majd megpucoltam, s belekarikáztam a serpenyőbe.

2. lépés

Melléhelyeztem a tarját, a paprikát és paradicsomot. Sóztam, borsoztam őket, szórtam rá pirospaprikát, lefedtem egy alufóliával, s behelyeztem a 180 °C fokra légkeverésen előmelegített sütőbe.

3. lépés

30 perc után levettem a fóliát, meglocsoltam a zsírral a serpenyő tartalmát.

4. lépés

10 perc után újabb locsolás, majd átkapcsoltam grillfokozatra és 200 °C fokra.

5. lépés

10 perc után újabb locsolás, majd 10 perc elteltével, lekapcsoltam a tűzhelyt.

6. lépés

Kis várakozás után tálaltam. A tányérra tettem egy szelet tarját, krumplit, egy fél paradicsomot, a paprikát és sült krumplit, valamint a húsra egy chilipaprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

951 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült füstölt-főtt tarja sült zöldségekkel

  • Füstölt tarja velesült zöldségekkel, tükörtojással

  • Sült tarja és főtt tojás salátaágyon

  • Sült tarja virslivel és zöldségekkel

  • Cigánypecsenyés langalló

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    802 kcal
  • Zsír

    25,7 g
  • Koleszterin

    26 mg
  • Szénhidrát

    122,1 g
  • Cukor

    8,3 g
  • Fehérje

    22,9 g