Csőben sült tarja krumplival
2013-12-19- Típus: Sült tarja receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:15 p
Éhes voltam, de nagyon. Volt a hűtőmben tarja, ezért krumplival együtt megsütöttem. A hurka és kolbász sütése után megmaradt zsírt használtam fel. Nem csak takarékosságból, hanem isteni íze miatt is. Isteni volt! Legalább is szombati ebédnek nem rossz.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg főtt tarja
- 6 db nagyobb krumpli
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes paprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- chilipaprika
- zsír (kolbászszír)
1. lépés
A krumplikat megfőztem héjában, majd megpucoltam, s belekarikáztam a serpenyőbe.
2. lépés
Melléhelyeztem a tarját, a paprikát és paradicsomot. Sóztam, borsoztam őket, szórtam rá pirospaprikát, lefedtem egy alufóliával, s behelyeztem a 180 °C fokra légkeverésen előmelegített sütőbe.
3. lépés
30 perc után levettem a fóliát, meglocsoltam a zsírral a serpenyő tartalmát.
4. lépés
10 perc után újabb locsolás, majd átkapcsoltam grillfokozatra és 200 °C fokra.
5. lépés
10 perc után újabb locsolás, majd 10 perc elteltével, lekapcsoltam a tűzhelyt.
6. lépés
Kis várakozás után tálaltam. A tányérra tettem egy szelet tarját, krumplit, egy fél paradicsomot, a paprikát és sült krumplit, valamint a húsra egy chilipaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 180 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
802 kcal -
Zsír
25,7 g -
Koleszterin
26 mg -
Szénhidrát
122,1 g -
Cukor
8,3 g -
Fehérje
22,9 g