Öthagymaleves

2015-04-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ebben a levesben tobzódnak az ízek. Ötféle hagymát főztem bele, a főzést sem bonyolítottam túl.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db póréhagyma
  • 1 db újhagyma
  • 1 csokor medvehagyma
  • 10 szál petrezselyem
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 4 db chilipaprika
  • 2 db tyúkhúsleveskocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál vaj
  • olívaolaj

1. Lépés

A vöröshagymát, póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, petrezselymet nagyobb darabokra, a krumplit kockára vágom.

2. Lépés

Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a hagymákat (a medvehagyma és az újhagyma zöldje kivételével), ráteszem a krumplit is. Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, belevágom a chilit.

3. Lépés

Amikor már a krumpli majdnem puha, hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Egyet rottyantok rajta, s már kész is, lehet tálalni.

4. Lépés

Merek a levesből, s teszek rá petrezselyemlevelet s egy medvehagymát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 214 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes hagymaleves

  • Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

  • Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

  • Tejfölös medvehagymaleves

  • Fehérboros francia hagymaleves, brandyvel és sajtos croissanttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    254 kcal
  • Zsír

    13,5 g
  • Koleszterin

    16 mg
  • Szénhidrát

    31,8 g
  • Cukor

    3,5 g
  • Fehérje

    3,7 g