Andalúz gazpacho

2014-10-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Kánikulában kiváló étel, nem kell a meleg konyhában órákat eltölteni, jól behűtve hűsítő, s nem utolsó sorban egy vitaminbomba.

Ezeket szerezd be:

  • 5 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db nagyobb újhagyma (zöldjével)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db uborka (fürtös)
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db lecsópaprika (piros)
  • 4 db chilipaprika
  • olívaolaj
  • 0.5 db citrom
  • borecet (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • csípős-fokhagymás chiliszósz (ízlés szerint)
  • 6 szál petrezselyem
  • 2 szál zeller
  • 10 db bazsalikomlevél
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt köménymag (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • 2 szelet toast kenyér (szikkadt)

1. Lépés

A hozzávalókat aprítom, egy keveset félreteszek.

2. Lépés

A többit a chiliszósszal, olívaolajjal, borecettel és a citrom levével botmixerrel összekeverem, és a hűtőbe teszem néhány órára, hogy jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.

3. Lépés

Ha mindent jól csináltam, akkor ebből a mennyiségből 1 liter sűrű levest kaptam.

4. Lépés

Tálaláskor egy tálba öntöm, melybe előzőleg néhány jégkockát raktam, teszek rá kettévágott pirított kenyeret, s zöldségekkel megszórom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 646 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gazpacho kenyérchipsszel

  • Gazpacho HobbyChef módra

  • Vodkás uborka gazpacho

  • Gazpacho leves recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    322 kcal
  • Zsír

    8,6 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    76,3 g
  • Cukor

    19 g
  • Fehérje

    9,4 g