Andalúz gazpacho
2014-10-01- Típus: Gazpacho receptek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 25 perc
Kánikulában kiváló étel, nem kell a meleg konyhában órákat eltölteni, jól behűtve hűsítő, s nem utolsó sorban egy vitaminbomba.
Ezeket szerezd be:
- 5 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 db lilahagyma
- 1 db nagyobb újhagyma (zöldjével)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db uborka (fürtös)
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db lecsópaprika (piros)
- 4 db chilipaprika
- olívaolaj
- 0.5 db citrom
- borecet (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- csípős-fokhagymás chiliszósz (ízlés szerint)
- 6 szál petrezselyem
- 2 szál zeller
- 10 db bazsalikomlevél
- só (ízlés szerint)
- őrölt köménymag (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 2 szelet toast kenyér (szikkadt)
1. Lépés
A hozzávalókat aprítom, egy keveset félreteszek.
2. Lépés
A többit a chiliszósszal, olívaolajjal, borecettel és a citrom levével botmixerrel összekeverem, és a hűtőbe teszem néhány órára, hogy jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.
3. Lépés
Ha mindent jól csináltam, akkor ebből a mennyiségből 1 liter sűrű levest kaptam.
4. Lépés
Tálaláskor egy tálba öntöm, melybe előzőleg néhány jégkockát raktam, teszek rá kettévágott pirított kenyeret, s zöldségekkel megszórom.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 728 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
322 kcal -
Zsír
8,6 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
76,3 g -
Cukor
19 g -
Fehérje
9,4 g