Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

2015-05-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Medvehagyma-krémlevest készítettem baconnal és gombával. Finom lett.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db kisebb póréhagyma
  • 1 db újhagyma
  • 10 szál petrezselyem
  • 2 db krumpli
  • 1 szelet bacon
  • 3 db csiperkegomba
  • 1 ek vaj
  • olívaolaj
  • 2 db marhahúsleves-kocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 l víz

1. Lépés

A megpucolt és feldarabolt krumplikat megfőzöm.

2. Lépés

A félbevágott gombát és a felvágott bacont vajon megpirítom, félreteszem. A hagymákat felvágom, olajon és vajon megdinsztelem.

3. Lépés

A hagymákhoz hozzáöntöm a krumplikat a levével, a leveskockákat és a fűszereket. Később hozzáadom a bort és a tejszínt. Durván összeturmixolom, hogy maradjon még a zöldségekből is.

4. Lépés

Tálaláskor merek a tányérba a levesből, s teszek rá gombát és sült baconszalonnát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 237 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes hagymaleves

  • Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

  • Tejfölös medvehagymaleves

  • Öthagymaleves

  • Fehérboros francia hagymaleves, brandyvel és sajtos croissanttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    260 kcal
  • Zsír

    13,8 g
  • Koleszterin

    17 mg
  • Szénhidrát

    25,9 g
  • Cukor

    4,1 g
  • Fehérje

    5,9 g