Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával
2015-05-04- Típus: Hagymalevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Medvehagyma-krémlevest készítettem baconnal és gombával. Finom lett.
Ezeket szerezd be:
- 1 csokor medvehagyma
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 db kisebb póréhagyma
- 1 db újhagyma
- 10 szál petrezselyem
- 2 db krumpli
- 1 szelet bacon
- 3 db csiperkegomba
- 1 ek vaj
- olívaolaj
- 2 db marhahúsleves-kocka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 1 l víz
1. Lépés
A megpucolt és feldarabolt krumplikat megfőzöm.
2. Lépés
A félbevágott gombát és a felvágott bacont vajon megpirítom, félreteszem. A hagymákat felvágom, olajon és vajon megdinsztelem.
3. Lépés
A hagymákhoz hozzáöntöm a krumplikat a levével, a leveskockákat és a fűszereket. Később hozzáadom a bort és a tejszínt. Durván összeturmixolom, hogy maradjon még a zöldségekből is.
4. Lépés
Tálaláskor merek a tányérba a levesből, s teszek rá gombát és sült baconszalonnát.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 236 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
260 kcal -
Zsír
13,8 g -
Koleszterin
17 mg -
Szénhidrát
25,9 g -
Cukor
4,1 g -
Fehérje
5,9 g