Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

2015-04-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A hagymalevest tejszínnel, chilivel és medvehagymával készítettem. Jó kis hagymaleves lett!

Ezeket szerezd be:

  • 10 levél medvehagyma
  • 0.5 db póréhagyma
  • 1 db újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 szál petrezselyem
  • 3 db chilipaprika
  • 2 db tyúkhúsleveskocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 l víz

1. Lépés

A póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, a petrezselymet nagyobb darabokra vágom.

2. Lépés

Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a póréhagymát és az újhagymát, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, belevágom a chilit.

3. Lépés

Kis idő után hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Felrottyantom és tálalok.

4. Lépés

Merek a levesből a tányérba, vágok rá chilit, teszek rá petrezselyemlevelet és medvehagymát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 158 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes hagymaleves

  • Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

  • Tejfölös medvehagymaleves

  • Öthagymaleves

  • Fehérboros francia hagymaleves, brandyvel és sajtos croissanttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    129 kcal
  • Zsír

    8,1 g
  • Koleszterin

    12 mg
  • Szénhidrát

    13,5 g
  • Cukor

    2 g
  • Fehérje

    1,6 g