Sült kolbászleves sült gombával és krumplival
2015-09-29- Típus: Különleges levesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy nem mindennapi, sokak számára bizonyára bizarrnak tűnő leves, de higgyétek el, finom!
Ezeket szerezd be:
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 pár debreceni kolbász
- 20 dkg füstölt kolbász (1 szál)
- 20 db krumpli (parázs)
- 4 db csiperkegomba
- olívaolaj
- 1 db húsleveskocka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 2 szál petrezselyem
- chiliszósz (ízlés szerint)
- 1 l víz
1. lépés
A krumplikat alaposan megmosom, előfőzöm.
2. lépés
Egy serpenyőben olajon megsütöm a kolbászokat, a gombát és a krumplikat.
3. lépés
A hagymákat aprítom, egy fazékban olajon megdinsztelem. Ráteszem a kolbászokat, a gombákat és a krumplikat. Felöntöm vízzel, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát. Forrásig főzöm.
4. lépés
Tálalok. Teszek bele aprított petrezselymet és chiliszószt.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 424 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
807 kcal -
Zsír
62,2 g -
Koleszterin
169 mg -
Szénhidrát
18,1 g -
Cukor
4,4 g -
Fehérje
42,8 g