Sült kolbászleves sült gombával és krumplival

2015-09-29
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy nem mindennapi, sokak számára bizonyára bizarrnak tűnő leves, de higgyétek el, finom!

Ezeket szerezd be:

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 pár debreceni kolbász
  • 20 dkg füstölt kolbász (1 szál)
  • 20 db krumpli (parázs)
  • 4 db csiperkegomba
  • olívaolaj
  • 1 db húsleveskocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 2 szál petrezselyem
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • 1 l víz

1. lépés

A krumplikat alaposan megmosom, előfőzöm.

2. lépés

Egy serpenyőben olajon megsütöm a kolbászokat, a gombát és a krumplikat.

3. lépés

A hagymákat aprítom, egy fazékban olajon megdinsztelem. Ráteszem a kolbászokat, a gombákat és a krumplikat. Felöntöm vízzel, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát. Forrásig főzöm.

4. lépés

Tálalok. Teszek bele aprított petrezselymet és chiliszószt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 486 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros retekleves

  • Vörösboros mazsolás görögdinnye leves füstölt sajtos, pirított mogyorós toasttal

  • Zelleres sütőtökkrémleves

  • Ázsiai ihletésű fekete kagyló leves

  • Gyömbéres fehérrépaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    807 kcal
  • Zsír

    62,2 g
  • Koleszterin

    169 mg
  • Szénhidrát

    18,1 g
  • Cukor

    4,4 g
  • Fehérje

    42,8 g