Tejfölös medvehagymaleves
2015-04-15- Típus: Hagymalevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A medvehagyma ideje van, igyekszem ezt kihasználni. Tejfölösen készítettem el, finom is lett.
Ezeket szerezd be:
- 15 levél medvehagyma
- 0.5 db póréhagyma
- 1 db újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 szál petrezselyem
- 2 db chilipaprika
- 2 db tyúkhúsleveskocka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 evőkanál vaj
- olívaolaj
- 1 dl tejföl
- 1 l víz
1. Lépés
A póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, a petrezselymet nagyobb darabokra vágom.
2. Lépés
Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a póréhagymát és az újhagymát, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, belevágom a chilit.
3. Lépés
Kis idő után hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Felrottyantom és tálalok.
4. Lépés
Merek a levesből a tányérba, teszek rá petrezselyemlevelet és tejfölt.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 375 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
205 kcal -
Zsír
14,8 g -
Koleszterin
17 mg -
Szénhidrát
17,8 g -
Cukor
1,6 g -
Fehérje
2,2 g