Tejfölös medvehagymaleves

2015-04-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A medvehagyma ideje van, igyekszem ezt kihasználni. Tejfölösen készítettem el, finom is lett.

Ezeket szerezd be:

  • 15 levél medvehagyma
  • 0.5 db póréhagyma
  • 1 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 szál petrezselyem
  • 2 db chilipaprika
  • 2 db tyúkhúsleveskocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál vaj
  • olívaolaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 l víz

1. Lépés

A póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, a petrezselymet nagyobb darabokra vágom.

2. Lépés

Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a póréhagymát és az újhagymát, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, belevágom a chilit.

3. Lépés

Kis idő után hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Felrottyantom és tálalok.

4. Lépés

Merek a levesből a tányérba, teszek rá petrezselyemlevelet és tejfölt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 375 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes hagymaleves

  • Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

  • Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

  • Öthagymaleves

  • Fehérboros francia hagymaleves, brandyvel és sajtos croissanttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    205 kcal
  • Zsír

    14,8 g
  • Koleszterin

    17 mg
  • Szénhidrát

    17,8 g
  • Cukor

    1,6 g
  • Fehérje

    2,2 g