Tejszínes hagymaleves

2016-06-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Egy könnyű és finom ebédötletet hoztam most nektek.

Ezeket szerezd be:

  • 2 közepes fej hagyma
  • 2 dl tejszín
  • 5 dl víz
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 db leveskocka
  • olaj

1. lépés

Meghámozzuk a hagymákat és vékonyra szeleteljük, kevés olajon szép barnára pirítjuk. Ezután 1 evőkanál lisztet adunk hozzá, megkeverjük, és felöntjük a vízzel. Mikor felforrt, hozzáadjuk a leveskockákat és a sót.

2. lépés

Mikor a hagyma puhára főtt, hozzáöntjük a tejszínt, és készre főzzük. A levest melegen és hidegen is fogyaszthatjuk, levesgyönggyel tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 484 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

  • Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

  • Tejfölös medvehagymaleves

  • Öthagymaleves

  • Fehérboros francia hagymaleves, brandyvel és sajtos croissanttal