Tejszínes hagymaleves
2016-06-20- Típus: Hagymalevesek
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Egy könnyű és finom ebédötletet hoztam most nektek.
Ezeket szerezd be:
- 2 közepes fej hagyma
- 2 dl tejszín
- 5 dl víz
- 1 evőkanál liszt
- 2 db leveskocka
- só
- olaj
1. lépés
Meghámozzuk a hagymákat és vékonyra szeleteljük, kevés olajon szép barnára pirítjuk. Ezután 1 evőkanál lisztet adunk hozzá, megkeverjük, és felöntjük a vízzel. Mikor felforrt, hozzáadjuk a leveskockákat és a sót.
2. lépés
Mikor a hagyma puhára főtt, hozzáöntjük a tejszínt, és készre főzzük. A levest melegen és hidegen is fogyaszthatjuk, levesgyönggyel tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 391 megtekintés