Füstölt sajtos pogácsa

2013-11-21
  • Hány főre: 12
  • Előkészítés: 1:25 p
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 1:50 p

Ezt a fajta pogácsát már sokszor készítettem.Most kipróbáltam füstölt sajttal és nagyon finom lett a végeredmény!

Ezeket szerezd be:

  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 1 kispohár tejföl
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • A tetejére:
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt

1. Lépés

A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a többi összetevővel /sajtból 15 dkg/tésztát gyúrunk. A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük.

2. Lépés

Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsire tesszük. Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük és reszelt sajtot/15 dkg/ szórunk rá.

3. Lépés

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

6 845 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Juhtúrós-mazsolás pogácsa

  • Fánk sütőben sütve

  • Gluténmentes kenyér recept

  • Fahéjas kalács

  • Szénhidrát csökkentett túrós batyu

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    405 kcal
  • Zsír

    24.6g
  • Szénhidrát

    34.6g
  • Fehérje

    6.9g