Füstölt sajtos pogácsa
2013-11-21- Típus: Leveles és kelt tészták, Pogácsák
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 12
- Előkészítés: 1:25 p
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 1:50 p
Ezt a fajta pogácsát már sokszor készítettem.Most kipróbáltam füstölt sajttal és nagyon finom lett a végeredmény!
Ezeket szerezd be:
- A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg Rama margarin
- 1 kispohár tejföl
- 2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 2 db tojássárgája
- só
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
- A kenéshez:
- 1 db tojás
- A tetejére:
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
1. Lépés
A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a többi összetevővel /sajtból 15 dkg/tésztát gyúrunk. A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük.
2. Lépés
Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsire tesszük. Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük és reszelt sajtot/15 dkg/ szórunk rá.
3. Lépés
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
6 845 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
405 kcal -
Zsír
24.6g -
Szénhidrát
34.6g -
Fehérje
6.9g