Omelette Italiana

2014-03-04
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Olasz omlett olasz módra. Ezzel kezdeni a napot az egyik legjobb választás. Én imádom!

Ezeket szerezd be:

  • 2 db tojás
  • 0.5 dl tej
  • 1 szelet sonka (pizza)
  • 1 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db paradicsom
  • 3 db zöldspárga
  • 0.5 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db csiperkegomba
  • 50 g sajt (trappista)
  • extraszűz olívaolaj
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • rozmaring (ízlés szerint)
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • 1 szál petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • majoranna (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)

1. Lépés

A spárgák végeit levágom, sós, cukros vízben megfőzöm.

2. Lépés

A pizzasonkát kockázom, a paradicsomot, gombát vékonyra szeletelem, újhagymát, zöldpaprikát, chilipaprikát karikára vágom, bazsalikomot, petrezselymet, fokhagymát aprítom, a kakukkfű és rozmaring leveleit lehúzom, a sajtot lereszelem.

3. Lépés

A tojásokhoz öntök tejet, fűszerezem, beleteszem a petrezselymet, bazsalikomot, a sajtot, felverem.

4. Lépés

Egy kerámia serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a sajt kivételével a többi hozzávalót, kiveszem, félreteszem.

5. Lépés

A serpenyőbe beleöntöm a tojáskeveréket, lassú tűzön megsütöm. Rápakolom a hozzávalókat.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 359 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spenótos-sonkás-sajtos omlett

  • Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal

  • Omlett gombával és kolbásszal

  • Mediterrán omlett gazdagon

  • Mediterrán omlett négyféle sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    520 kcal
  • Zsír

    36,6 g
  • Koleszterin

    400 mg
  • Szénhidrát

    18,1 g
  • Cukor

    7,5 g
  • Fehérje

    33,6 g