Omelette Italiana
2014-03-04- Típus: Omlett receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 20 perc
Olasz omlett olasz módra. Ezzel kezdeni a napot az egyik legjobb választás. Én imádom!
Ezeket szerezd be:
- 2 db tojás
- 0.5 dl tej
- 1 szelet sonka (pizza)
- 1 db újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 db paradicsom
- 3 db zöldspárga
- 0.5 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 1 db csiperkegomba
- 50 g sajt (trappista)
- extraszűz olívaolaj
- kakukkfű (ízlés szerint)
- rozmaring (ízlés szerint)
- bazsalikom (ízlés szerint)
- 1 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- majoranna (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
1. Lépés
A spárgák végeit levágom, sós, cukros vízben megfőzöm.
2. Lépés
A pizzasonkát kockázom, a paradicsomot, gombát vékonyra szeletelem, újhagymát, zöldpaprikát, chilipaprikát karikára vágom, bazsalikomot, petrezselymet, fokhagymát aprítom, a kakukkfű és rozmaring leveleit lehúzom, a sajtot lereszelem.
3. Lépés
A tojásokhoz öntök tejet, fűszerezem, beleteszem a petrezselymet, bazsalikomot, a sajtot, felverem.
4. Lépés
Egy kerámia serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a sajt kivételével a többi hozzávalót, kiveszem, félreteszem.
5. Lépés
A serpenyőbe beleöntöm a tojáskeveréket, lassú tűzön megsütöm. Rápakolom a hozzávalókat.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 359 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
520 kcal -
Zsír
36,6 g -
Koleszterin
400 mg -
Szénhidrát
18,1 g -
Cukor
7,5 g -
Fehérje
33,6 g