Sajtos perec recept

2015-01-14
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 50 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ünnepekre mindig megsütöm ezt a finom sós perecet.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 2 tk só
  • 20 dkg reszelt sajt + a tetejére
  • 3-4 ek tejföl
  • 2 db tojás a kenéshez

1. Lépés

A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd hozzáadni a sütőport, a reszelt sajtot, és a sót. Jól összekeverni, majd a tejfölt is hozzátenni, és összegyúrni. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tészta legyen.
30 percre hűtőbe tenni, pihentetni.

2. Lépés

A hűtőből kivéve, vékonyra kb. 5 mm-esre kinyújtani, majd perec szaggatóval kiszaggatni.

3. Lépés

Tetejét felvert egész tojással megkenni, és sajttal megszórni.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni. Én légkeverésnél 150 fokon sütöttem.

Tetejét megszórhatjuk még köménymaggal, szezámmaggal is ízlés szerint.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 386 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Apró sajtos perecek

  • Tejfölös perec recept

  • Sajtos-szezámmagos perec

  • Fűszeres perec recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    704 kcal
  • Zsír

    47.1g
  • Szénhidrát

    52.8g
  • Fehérje

    17.5g
  • Koleszterin

    91mg
  • Cukor

    0.6g