Sajtos perec recept
2015-01-14- Típus: Perec
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 50 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ünnepekre mindig megsütöm ezt a finom sós perecet.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 2 tk só
- 20 dkg reszelt sajt + a tetejére
- 3-4 ek tejföl
- 2 db tojás a kenéshez
1. Lépés
A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd hozzáadni a sütőport, a reszelt sajtot, és a sót. Jól összekeverni, majd a tejfölt is hozzátenni, és összegyúrni. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tészta legyen.
30 percre hűtőbe tenni, pihentetni.
2. Lépés
A hűtőből kivéve, vékonyra kb. 5 mm-esre kinyújtani, majd perec szaggatóval kiszaggatni.
3. Lépés
Tetejét felvert egész tojással megkenni, és sajttal megszórni.
4. Lépés
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni. Én légkeverésnél 150 fokon sütöttem.
Tetejét megszórhatjuk még köménymaggal, szezámmaggal is ízlés szerint.
Értékelések
(3.5 / 5)
2 személy értékelt
4 018 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
704 kcal -
Zsír
47.1g -
Szénhidrát
52.8g -
Fehérje
17.5g -
Koleszterin
91mg -
Cukor
0.6g