Datolya fagylalt
2013-08-08- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ha valami igazán különlegesre vágyunk, akkor mindenképpen próbáljuk ki ezt a datolyás fagylaltot!
Ezeket szerezd be:
- 400g natúr joghurt
- 300g tejszín
- 100g + 50g szárított datolya
- 2 evőkanál méz
- rum vagy rumaroma
1. Lépés
A datolyákat tegyük egy kis lábasba, öntsünk rájuk egy kis vizet, tegyünk hozzá rumaromát vagy kevéske rumot, forraljuk fel és főzzük 5 percig. Ezt követően, öntsük le róla a vizet, majd a datolyát tegyük a turmixgépbe, adjuk hozzá a mézet, és addig keverjük, amíg finom ragadós massza lesz belőle.
2. Lépés
Öntsük a joghurtot egy tálba, és nagyjából keverjük simára. Egy külön tálban verjük keményre a tejszínt. A joghurtot keverjük össze a tejszínhabbal, adjunk hozzá a datolyás keveréket, és egy botmixerrel keverjük össze.
3. Lépés
A maradék 50 g datolyát vágjuk félbe, majd rejtsük el a krémben. Tegyük a keveréket egy zárható dobozba, majd 3-4 óra fagyasztás után fogyasztható is!
Értékelések
(4 / 5)
3 személy értékelt
3 254 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
405 kcal -
Zsír
29.8g -
Szénhidrát
32.2g -
Fehérje
5.5g