Datolya fagylalt

2013-08-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ha valami igazán különlegesre vágyunk, akkor mindenképpen próbáljuk ki ezt a datolyás fagylaltot!

Ezeket szerezd be:

  • 400g natúr joghurt
  • 300g tejszín
  • 100g + 50g szárított datolya
  • 2 evőkanál méz
  • rum vagy rumaroma

1. Lépés

A datolyákat tegyük egy kis lábasba, öntsünk rájuk egy kis vizet, tegyünk hozzá rumaromát vagy kevéske rumot, forraljuk fel és főzzük 5 percig. Ezt követően, öntsük le róla a vizet, majd a datolyát tegyük a turmixgépbe, adjuk hozzá a mézet, és addig keverjük, amíg finom ragadós massza lesz belőle.

2. Lépés

Öntsük a joghurtot egy tálba, és nagyjából keverjük simára. Egy külön tálban verjük keményre a tejszínt. A joghurtot keverjük össze a tejszínhabbal, adjunk hozzá a datolyás keveréket, és egy botmixerrel keverjük össze.

3. Lépés

A maradék 50 g datolyát vágjuk félbe, majd rejtsük el a krémben. Tegyük a keveréket egy zárható dobozba, majd 3-4 óra fagyasztás után fogyasztható is!

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,063 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

  • Vaníliafagylalt sárgabarackkal és vodkával

  • Isteni barackparfé

  • Mandulafagylalt házi tölcsérrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    405 kcal
  • Zsír

    29.8g
  • Szénhidrát

    32.2g
  • Fehérje

    5.5g