Tagliatelle medvehagymás-fehérboros-tejszínes gombával
2015-04-24- Típus: Gombás tészta receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A pasta, vagyis az olasz tészta nagy kedvenc, a medvehagymának pedig most van a szezonja.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg tészta (tagliatelle)
- 12 levél medvehagyma
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 db újhagyma
- 0.5 db póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db kápia paprika
- 1 db csípős hegyespaprika
- 4 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 5 db olívabogyó (chilivel töltött)
- 5 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 5 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 1 ek chiliszósz
- 1 dl fehérbor
- 3 ek olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
1. Lépés
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.
2. Lépés
Egy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, ráöntöm a tejszínt, a chiliszószt, majd a bort, együtt párolom.
3. Lépés
Közben megfőzöm a tésztát, a gombához keverem.
4. Lépés
Tálalok. A tányérra szedem a tésztát, szórok rá vágott medvehagyma és újhagymalevelet. Díszítem újhagymalevéllel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 537 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
612 kcal -
Zsír
19,8 g -
Koleszterin
78 mg -
Szénhidrát
90,7 g -
Cukor
8,8 g -
Fehérje
17,8 g