Gombás spagetti fehérboros tejszínes zöld pestoval
2015-07-20- Típus: Gombás tészta receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Chilis, fokhagymás, gombás spagetti fehérboros, tejszínes zöldpestoval, koktélparadicsommal és kecskesajttal. :)
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 db chilipaprika
- 3 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 2 ek olívaolaj
- 4 ek pesto
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 5 dkg kecskesajt (érett kékpenészes)
- 12 db koktélparadicsom
- 25 dkg spagetti tészta
1. lépés
A hagymákat, chilit és a petrezselymet aprítom, a gombákat szeletelem.
2. lépés
A tészta főző vizét felteszem, sózom, öntök bele néhány csepp olajat.
3. lépés
Egy nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a chilit, s a gombát, fűszerezem. Amikor már pirult egy kicsit, rákanalazom a pestot, ráöntöm a bort és a tejszínt.
4. lépés
Közben a tésztát belerakom a fazékba. Amikor már al dente, rámerem a szószra a tésztát, kanalazok rá egy keveset a főzővízből, összekeverem.
5. lépés
Tálalok. A tésztára morzsolok sajtot, s teszek rá koktélparadicsomot.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 515 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
973 kcal -
Zsír
41 g -
Koleszterin
125 mg -
Szénhidrát
115,2 g -
Cukor
27,5 g -
Fehérje
36,7 g