Gombás spagetti fehérboros tejszínes zöld pestoval

2015-07-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Chilis, fokhagymás, gombás spagetti fehérboros, tejszínes zöldpestoval, koktélparadicsommal és kecskesajttal. :)

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 db chilipaprika
  • 3 szál petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 ek pesto
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 5 dkg kecskesajt (érett kékpenészes)
  • 12 db koktélparadicsom
  • 25 dkg spagetti tészta

1. lépés

A hagymákat, chilit és a petrezselymet aprítom, a gombákat szeletelem.

2. lépés

A tészta főző vizét felteszem, sózom, öntök bele néhány csepp olajat.

3. lépés

Egy nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a chilit, s a gombát, fűszerezem. Amikor már pirult egy kicsit, rákanalazom a pestot, ráöntöm a bort és a tejszínt.

4. lépés

Közben a tésztát belerakom a fazékba. Amikor már al dente, rámerem a szószra a tésztát, kanalazok rá egy keveset a főzővízből, összekeverem.

5. lépés

Tálalok. A tésztára morzsolok sajtot, s teszek rá koktélparadicsomot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 238 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lumaconi baconnel, rukkolával és parmezánnal

  • Fusilli gombapörkölttel és kolbásszal

  • Gombás tészta olívabogyóval és chilivel

  • Gombás tészta reszelt sajttal

  • Fusilli fehérboros-tejszínes gombával és füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    973 kcal
  • Zsír

    41 g
  • Koleszterin

    125 mg
  • Szénhidrát

    115,2 g
  • Cukor

    27,5 g
  • Fehérje

    36,7 g