Fusilli gombapörkölttel és kolbásszal
2016-11-08- Típus: Gombás tészta receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Olaszos ízhatású tésztás ételre vágytam. Ezt sikerült összehozni.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Fusilli tészta
- 25 dkg Csiperkegomba
- 1 közepes db Vöröshagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 3 db Újhagyma (zöldjével)
- 1 db Hegyes erős paprika
- 2 db Chilipaprika
- 2 közepes db Paradicsom
- 10 db Olívabogyó (fekete)
- 10 db Olívabogyó (chilivel töltött)
- 1 ek Ketchup
- 1 ek Chiliszósz
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 1 tk Pirospaprika (csípős, ízlés szerint)
- 1 tk Kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 tk Oregánó (ízlés szerint)
- 1 ek Olívaolaj
- 15 dkg Lángolt kolbász
1. lépés
A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, az újhagymát felkarikázom, a zöldjét félreteszem. A paprikát, s a gombát szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.
2. lépés
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a paprikát, majd a gombát, végül a paradicsomot, s az olívabogyókat. Fűszerezem. Locsolok rá ketchupot és chiliszószt.
3. lépés
Közben a tészta főzővizét felforralom, sózom, beleteszem a tésztát.
4. lépés
A kolbászt felkarikázom, a gombapörkölthez adom.
5. lépés
Amikor minden megfőtt, tálalok. A tányérra szedek a tésztából, s rá a gombapörköltből. Megszórom újhagymazölddel.
Vörösborral kísérem le, nektek is ezt ajánlom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 034 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
505,7 kcal -
Zsír
11 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
92,3 g -
Cukor
15,1 g -
Fehérje
17,7 g