Lumaconi baconnel, rukkolával és parmezánnal

2017-02-14
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Olasz tésztaétel, imádni való!

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Szarvacska tészta
  • 10 dkg Bacon szalonna (darabolt)
  • 1 ek Olívaolaj
  • 3 szál Rukkola
  • 3 közepes db Csiperkegomba
  • 1 db Újhagyma (zöldjével)
  • 1 közepes db Paradicsom
  • 1 db Chilipaprika
  • 5 dkg Parmezán sajt
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 1 tk Oregánó (ízlés szerint)

1. lépés

A tésztát felteszem főni.

2. lépés

A bacont egy kevés olívaolajon megsütöm. Beleteszem a feldarabolt újhagymát, paradicsomot, chilit, gombát. Fűszerezem. Végül rádobom a rukkolát.

3. lépés

A sajtot lereszelem.

4. lépés

A tésztára rászedem a zöldségeket, s megszórom a sajttal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

411 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fusilli gombapörkölttel és kolbásszal

  • Gombás tészta olívabogyóval és chilivel

  • Gombás tészta reszelt sajttal

  • Gombás spagetti fehérboros tejszínes zöld pestoval

  • Fusilli fehérboros-tejszínes gombával és füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    565,4 kcal
  • Zsír

    24,9 g
  • Koleszterin

    109,3 mg
  • Szénhidrát

    57,3 g
  • Cukor

    4,9 g
  • Fehérje

    29,7 g