Csokis-gyömbéres torta
2013-10-22- Típus: Csokoládétorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:18 p
Csokoládé és gyömbér. Igazi ünnepi hangulat kerülget. Érdemes kipróbálni, ínyenceknek kötelező!
Ezeket szerezd be:
- 250g sótlan vaj
- 350g étcsokoládé, apróra vágott
- 140g porcukor
- 100g barna cukor
- 5 tojás
- 2 evőkanál gyömbér szirup
- 75g őrölt mandula
- 1 evőkanál gyömbér
- kakaó a szóráshoz
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra, vajazzunk ki egy 23 cm-es kerek tortaformát és béleljük ki vajazott sütőpapírral. Enyhén szórjuk meg kakaóval a belsejét, majd szórjuk ki a felesleget. Tegyük a csokoládét és a vajat egy közepes méretű hőálló tálba, adjuk hozzá a gyömbért, és gőzfürdő felett olvasszuk össze. Időnként keverjük. Vegyük le a tűzről és hűtsük le egy kicsit.
2. Lépés
Tegyük az összes cukrot egy nagy keverő tálba és adjuk hozzá a tojások sárgáját. Habverővel dolgozzuk addig, amíg szép halvány színe lesz. Öntsük az olvasztott csokoládéhoz és keverjük simára. Egy másik nagy tiszta tálban habverővel verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval.
3. Lépés
Szitáljuk a mandulát és a reszelt gyömbért a csokoládés keverékhez. Adjunk hozzá 1/3 részt a tojásfehérjéből és keverjük el laza mozdulatokkal. Hajtsuk bele a maradék tojásfehérjét, amíg össze nem áll.
4. Lépés
Kanalazzuk a keveréket az előkészített formába. Szórjuk meg reszelt gyömbérrel a tetejét, majd süssük bő 1 órát. Tálalhatjuk porcukorral leszórva, reszelt gyömbérrel, de akár lekvárral, fagylalttal, csokival leöntve.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
13 962 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
907 kcal -
Zsír
65g -
Szénhidrát
73g -
Fehérje
10g