Fehérboros sült libacomb gyümölcsökkel és rizzsel

2015-10-21
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 1:40 p

Márton napra készítettem, nagyon finom lett.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db libacomb
  • 3 db szilva
  • 1 db alma
  • 1 ek libazsír
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek vaj
  • 1 ek cukor
  • 1 tk méz
  • 0,5 bögre rizs
  • 2 tk mazsola
  • 2 db krumpli
  • 3 szál rozmaring
  • 5 szál kakukkfű
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. lépés

A combot sózom, borsozom, beteszem egy serpenyőbe, rákanalazok zsírt és rárakom a zöldfűszereket. Beteszem a hűtőbe.

2. lépés

Másnap öntök rá egy kevés vizet, s lefedve sütöm egy órát. Közben megfőzöm a krumplit, megpucolom.

3. lépés

A rizst a mazsolával felteszem főni. Megsózom.

4. lépés

A szilvát félbevágom, kimagozom, az almát nyolcadolom, a csutkát kivágom. Egy serpenyőben vajon cukor és méz hozzáadásával karamellízálom.

5. lépés

A libacombra ráöntöm a bort, s beteszem a sütőbe további félórára. Időnként meglocsolom a szafttal. A vége felé mellérakom a krumplikat.

6. lépés

Tálaláskor a tányérra teszem a combot, a krumplikat és gyümölcsöket, s egy kupac rizst.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 868 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült libacomb fehérboros párolt káposztával és krumplipürével

  • Sült kacsacomb sült krumplival

  • Libacomb sült gyümölcsökkel és sütőtökös krumplipürével

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1618 kcal
  • Zsír

    70,5 g
  • Koleszterin

    225 mg
  • Szénhidrát

    169,3 g
  • Cukor

    56 g
  • Fehérje

    62,1 g