Citromos csirkeragu leves

2015-03-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Nagyon finom étel, érdemes elkészíteni. Ne ijedjünk meg a citromtól.

Ezeket szerezd be:

  • fél deci olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • fél kiló filézett csirkemell
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 2-3 kanál morzsolt kukorica
  • petrezselyemzöld
  • 1 kanál liszt
  • 2 deci főzőtejszin
  • tárkony
  • 1 húsleves kocka
  • só, bors
  • citrom

1. Lépés

Az apróra szelt hagymát az olajon megfonnyasztom. A húsokat megmosom és kis apró kockákra felvágom.

2. Lépés

Amikor a hagyma már üveges, hozzáadom a felszeletelt csirkemellet. Egy kicsit resztelem és felöntöm kb. 1 deci vízzel.

3. Lépés

A zöldségeket is apró kockákra vágom, majd hozzáadom a húshoz és felöntöm az egészet kb 2 liter vízzel. Sózom, borsozom, tárkonyt adok hozzá, amit felaprítottam. Beleteszem a leveskockát és az egészet puhára főzöm

4. Lépés

A végén hozzáadom a kukoricát. A tejszínt a liszttel csomómentesre kikeverem, és kevés langyos vízzel elkeverem.  Beleöntöm a levesbe és kis citromlével besavanyítom.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 709 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tárkonyos raguleves Marcsitól

  • Tárkonyos raguleves Ági módra

  • Tejszínes tárkonyos csirkeragu

  • Csirkeragu leves gombával

  • Tárkonyos krumplileves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    364 kcal
  • Zsír

    19.7g
  • Szénhidrát

    17.9g
  • Fehérje

    28.6g
  • Koleszterin

    87mg
  • Cukor

    8.8g