Chilis-vörösboros sólet parasztkolbásszal és tojással
2015-11-30- Típus: Babos egytálételek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Lehet, hogy a kóser konyha hívei ezt szentségtörésnek tartják, de én szeretem a csípős parasztkolbászt. Mivel csülök nem volt itthon, hát ezzel készítettem. Legközelebb majd liba kerül bele.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg bab (tarka, konzervben)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 dl vörösbor
- 10 dkg füstölt parasztkolbász
- 2 db tojás
- 1 ek paradicsomlé
- 1 ek chiliszósz
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 1 ek libazsír
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- majoranna (ízlés szerint)
- 0,5 db csípős hegyes paprika
- 0,5 db paradicsom
- 2 db újhagyma zöldje
- 2 db chilipaprika
1. lépés
A hagymákat aprítom, a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a babot a levével, a babérlevelet, a paradicsomlevet és a chiliszószt. Fűszerezem.
2. lépés
Megfőzöm a tojást. Felszeletelem a kolbászt, a paprikát és a paradicsomot.
3. lépés
A babhoz hozzáöntöm a bort, majd tálalok.
4. lépés
A tányérra szedek a babból, ráteszek egy félbevágott tojást, egy chilipaprikát, szeletelt paprikát és paradicsomot, s vágok rá az újhagyma zöldjéből.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 314 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
589 kcal -
Zsír
36.4 g -
Koleszterin
240 mg -
Szénhidrát
30,2 g -
Cukor
8,1 g -
Fehérje
30,5 g