Chilis-vörösboros sólet parasztkolbásszal és tojással

2015-11-30
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Lehet, hogy a kóser konyha hívei ezt szentségtörésnek tartják, de én szeretem a csípős parasztkolbászt. Mivel csülök nem volt itthon, hát ezzel készítettem. Legközelebb majd liba kerül bele.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg bab (tarka, konzervben)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl vörösbor
  • 10 dkg füstölt parasztkolbász
  • 2 db tojás
  • 1 ek paradicsomlé
  • 1 ek chiliszósz
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 ek libazsír
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • majoranna (ízlés szerint)
  • 0,5 db csípős hegyes paprika
  • 0,5 db paradicsom
  • 2 db újhagyma zöldje
  • 2 db chilipaprika

1. lépés

A hagymákat aprítom, a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a babot a levével, a babérlevelet, a paradicsomlevet és a chiliszószt. Fűszerezem.

2. lépés

Megfőzöm a tojást. Felszeletelem a kolbászt, a paprikát és a paradicsomot.

3. lépés

A babhoz hozzáöntöm a bort, majd tálalok.

4. lépés

A tányérra szedek a babból, ráteszek egy félbevágott tojást, egy chilipaprikát, szeletelt paprikát és paradicsomot, s vágok rá az újhagyma zöldjéből.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 314 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pennés sonkás bab

  • Zsenge lóbab paprikás szószban

  • Pirított lóbab recept

  • Babgulyás báránnyal

  • Savanyú káposztás bab

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    589 kcal
  • Zsír

    36.4 g
  • Koleszterin

    240 mg
  • Szénhidrát

    30,2 g
  • Cukor

    8,1 g
  • Fehérje

    30,5 g