Pirított lóbab recept
2013-06-21- Típus: Babos egytálételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 2:0 p
Egyszerű, de kicsit időigényes. Finom, de ha sokat eszünk belőle, akkor felpuffadást okozhat.
Ezeket szerezd be:
- 2,5 kg Lóbab
- 2 db Vöröshagyma
- 5 gerezd Fokhagyma
- 3 db Citrom
- 300 g Sonka
- Olaj
1. lépés
A lóbabot kifejtjük, majd egy tálba tesszük. A citromot jól kifacsarjuk és a babra locsoljuk.
2. lépés
Felforralunk 4 liter vizet, és beleöntjük a citromos lóbabot. Ha megfőtt, akkor leszűrjük.
3. lépés
Előkapunk egy serpenyőt, amiben megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a kisebb csíkokra vágott sonkát. Ezután belekeverjük a megfőtt babot, kicsit átforgatjuk, átforrósítjuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 955 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1621 kcal -
Összes Zsír
20,7 g -
Koleszterin
29 mg -
Szénhidrát
271,2 g -
Cukor
12,2 g -
Fehérje
90 g