Pirított lóbab recept

2013-06-21
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 2:0 p

Egyszerű, de kicsit időigényes. Finom, de ha sokat eszünk belőle, akkor felpuffadást okozhat.

Ezeket szerezd be:

  • 2,5 kg Lóbab
  • 2 db Vöröshagyma
  • 5 gerezd Fokhagyma
  • 3 db Citrom
  • 300 g Sonka
  • Olaj

1. lépés

A lóbabot kifejtjük, majd egy tálba tesszük. A citromot jól kifacsarjuk és a babra locsoljuk.

2. lépés

Felforralunk 4 liter vizet, és beleöntjük a citromos lóbabot. Ha megfőtt, akkor leszűrjük.

3. lépés

Előkapunk egy serpenyőt, amiben megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a kisebb csíkokra vágott sonkát. Ezután belekeverjük a megfőtt babot, kicsit átforgatjuk, átforrósítjuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 955 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis-vörösboros sólet parasztkolbásszal és tojással

  • Pennés sonkás bab

  • Zsenge lóbab paprikás szószban

  • Babgulyás báránnyal

  • Savanyú káposztás bab

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1621 kcal
  • Összes Zsír

    20,7 g
  • Koleszterin

    29 mg
  • Szénhidrát

    271,2 g
  • Cukor

    12,2 g
  • Fehérje

    90 g