Pennés sonkás bab

2014-05-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető babos egytálétel.

Ezeket szerezd be:

  • 1 doboz fejtett bab
  • 20 deka főtt füstőlt sonka
  • 2 darab zöldpaprika
  • 2 darab paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • őrölt bazsalikom
  • pirospaprika
  • fél deci olaj
  • 1 csg penne tészta

1. Lépés

Egy serpenyőben az apróra vágott hagymákat üvegesre párolom.
Hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát, pirospaprikával megszórom, majd hozzáadom a konzerv babot. Teszek hozzá egy kevés sót, de csak kicsit, mert a sonka is sós.

2. Lépés

Vizet öntök alá, lefedem és 5-10 percig együtt főzöm. Az előzőleg megfőtt tésztát és a babos ételt összekeverjük.

Konzerv bab helyett lehet mirelit fejtett bab is vagy száraz bab, amit előre megfőztünk.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 191 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis-vörösboros sólet parasztkolbásszal és tojással

  • Zsenge lóbab paprikás szószban

  • Pirított lóbab recept

  • Babgulyás báránnyal

  • Savanyú káposztás bab

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    551 kcal
  • Zsír

    14.5g
  • Szénhidrát

    80.6g
  • Fehérje

    24.5g
  • Koleszterin

    120mg
  • Cukor

    4.3g