Savanyú káposztás bab

2012-10-21
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Tegye fel a kezét, aki szereti a savanyú káposztát! Ebben a receptben babot tettünk mellé és egy azonnal elfogyó egytálételt kaptunk.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Savanyú káposzta
  • 20 dkg konzerves Bab
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Vöröshagyma
  • Kevés Margarin
  • Kömény
  • Babérlevél

1. lépés

A savanyú káposztát feltesszük bő sós vízben főni. Menet közben köménnyel és babérral ízesítjük. Ha kész lett a káposzta, akkor leszűrjük és a levét félretesszük.

2. lépés

Közben előveszünk egy másik edényt, amiben az apróra vágott vöröshagymát vajon megpirítjuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

3. lépés

Ahogy a fokhagymás alap kész, hozzákeverjük a babot és káposztát, majd a félretett káposztás főzővízzel felöntjük. Jól összekeverjük és felforraljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 918 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis-vörösboros sólet parasztkolbásszal és tojással

  • Pennés sonkás bab

  • Zsenge lóbab paprikás szószban

  • Pirított lóbab recept

  • Babgulyás báránnyal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    134 kcal
  • Összes Zsír

    6,5 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    18,4 g
  • Cukor

    5,6 g
  • Fehérje

    3,9 g

Kommentek

  • Pocsimari

    jól megvariálta.minek leszűrni a káposztát??Külön készítesz rántást és a levesbe kevered.