Vodkás-kapros-joghurtos uborkaleves

2014-04-28
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Finom joghurtos uborkalevest készítettem egy kis vodka felhasználásával. Pöpec lett! Igazi kánikulai étel.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db ecetes uborka
  • 2 dl uborkalé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál kapor
  • só (ízlés szerint)
  • őrült fekete bors (ízlés szerint)
  • 3 cl vodka
  • 3 evőkanál joghurt

1. Lépés

Az uborkákat hosszában négybe vágom, majd karikázom. A fokhagymát és a kaprot aprítom.

2. Lépés

Tányérba teszem, fűszerezem, öntök bele egy kupicányi vodkát, kanalazok rá joghurtot.

3. Lépés

Díszítem kaporral, s a hűtőbe teszem, hogy a leves lehűljön és az ízek összeérjenek.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 184 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Perzsa uborkás-mentás joghurtleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    323 kcal
  • Zsír

    3,4 g
  • Koleszterin

    3 mg
  • Szénhidrát

    56,4 g
  • Cukor

    3,3 g
  • Fehérje

    11,8 g