Vodkás-kapros-joghurtos uborkaleves
2014-04-28- Típus: Uborkaleves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Finom joghurtos uborkalevest készítettem egy kis vodka felhasználásával. Pöpec lett! Igazi kánikulai étel.
Ezeket szerezd be:
- 4 db ecetes uborka
- 2 dl uborkalé
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál kapor
- só (ízlés szerint)
- őrült fekete bors (ízlés szerint)
- 3 cl vodka
- 3 evőkanál joghurt
1. Lépés
Az uborkákat hosszában négybe vágom, majd karikázom. A fokhagymát és a kaprot aprítom.
2. Lépés
Tányérba teszem, fűszerezem, öntök bele egy kupicányi vodkát, kanalazok rá joghurtot.
3. Lépés
Díszítem kaporral, s a hűtőbe teszem, hogy a leves lehűljön és az ízek összeérjenek.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
1 801 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
323 kcal -
Zsír
3,4 g -
Koleszterin
3 mg -
Szénhidrát
56,4 g -
Cukor
3,3 g -
Fehérje
11,8 g