Babgulyás báránnyal

2013-04-14
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 1:40 p

Bárány mindig valamilyen nagyobb eseményre készül nálunk. Ez a babgulyás recept bográcsban is főzhető. Mivel itt a jó idő, ezért bátran készítsük a szabadban!

Ezeket szerezd be:

  • 600 g báránylapocka
  • 2 fej hagyma
  • 100 g szalonna
  • 300 g vörös bab (konzerves, akár vegyes is)
  • 1 konzerves paradicsompüré
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 sárgarépa
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olaj

1. lépés

Pucoljuk meg a hagymát, karikázzuk. A szalonnát vágjuk kis katonákra, majd és a saját zsírján (vagy egy kis olajon) pirítsuk meg, utána tegyük hozzá a hagymát is. Amikor a hagyma megpirult, tegyük hozzá az apró kockákra vágott lapockát és kezdjük el megpirítani.

2. lépés

A bárányt igény szerit fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, majd mikor szépen megpirult, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, a fokhagymát és öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Tegyük hozzá a babérlevelet, szegfűszeget. Kis lángon lefedve főzzük 30-40 percet.

3. lépés

Amikor a hűs megpuhult, bontsuk fel a konzerves babot (lehet többfajta, fehér és vörös is), öntsük le a levét és keverjük a húshoz a feldarabolt répával együtt. Ha szükséges pótoljuk a vizet és főzzük puhára a babot és a répát (10-12 perc).

A végén szórjuk meg petrezselyemmel.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 952 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis-vörösboros sólet parasztkolbásszal és tojással

  • Pennés sonkás bab

  • Zsenge lóbab paprikás szószban

  • Pirított lóbab recept

  • Savanyú káposztás bab

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    458 kcal
  • Zsír

    15g
  • Szénhidrát

    33.8g
  • Fehérje

    46g