Gazpacho leves recept

2012-04-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A Gazpachot nyárra találták ki. Üdítően hideg a forró nyári napokon, a klasszikus spanyol hideg paradicsomleves finoman ötvözi a legjobb nyári zöldségeket. Győződjünk meg róla, hogy kizárólag a legfrissebb, legjobb minőségű összetevőkből készítjük ezt a levest.

Ezeket szerezd be:

  • 6 paradicsom
  • 1 lilahagyma
  • 1 uborka
  • 1 édes piros kaliforniai paprika
  • 2 szár zeller
  • 1-2 evőkanál friss petrezselyem
  • 2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl vörös borecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2 tk cukor
  • Só és bors
  • 6 csepp Tabasco szósz
  • 1 liter paradicsomlé

Elkészítés:

Az elkészítéssel igazán könnyű dolgunk van.

1. Hámozzuk meg a paradicsomokat és jól mossuk meg őket. Keverjük össze egy mixerben vagy botmixerrel és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Hagyhatjuk darabosra vagy pépesíthetjük teljesen simára.

Akkor jó, ha legalább egy éjszakán át a hűtőben hagyjuk állni. Metélőhagymával vagy lila hagymával megszórva tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 148 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gazpacho kenyérchipsszel

  • Andalúz gazpacho

  • Gazpacho HobbyChef módra

  • Vodkás uborka gazpacho