Gazpacho leves recept
2012-04-01- Típus: Gazpacho receptek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
A Gazpachot nyárra találták ki. Üdítően hideg a forró nyári napokon, a klasszikus spanyol hideg paradicsomleves finoman ötvözi a legjobb nyári zöldségeket. Győződjünk meg róla, hogy kizárólag a legfrissebb, legjobb minőségű összetevőkből készítjük ezt a levest.
Ezeket szerezd be:
- 6 paradicsom
- 1 lilahagyma
- 1 uborka
- 1 édes piros kaliforniai paprika
- 2 szár zeller
- 1-2 evőkanál friss petrezselyem
- 2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl vörös borecet
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 2 tk cukor
- Só és bors
- 6 csepp Tabasco szósz
- 1 liter paradicsomlé
Elkészítés:
Az elkészítéssel igazán könnyű dolgunk van.
1. Hámozzuk meg a paradicsomokat és jól mossuk meg őket. Keverjük össze egy mixerben vagy botmixerrel és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Hagyhatjuk darabosra vagy pépesíthetjük teljesen simára.
Akkor jó, ha legalább egy éjszakán át a hűtőben hagyjuk állni. Metélőhagymával vagy lila hagymával megszórva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 263 megtekintés