Gazpacho kenyérchipsszel
2014-11-27- Típus: Gazpacho receptek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 3 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egy főzőtanfolyam alkalmával találkoztam először ezzel az előétellel. Nagyon gyors és egyszerű, de ennek ellenére egészséges!
Ezeket szerezd be:
- 4 dkg vöröshagyma
- 1,5 dkg fokhagyma
- másfél piros húsú paprika
- másfél sárga húsú paprika
- 0,6 kg uborka, héjával együtt
- 0,6 kg friss paradicsom vagy 2 db kis konzerv
- 1 db chilipaprika (elhagyható)
- 1 dl vörösborecet
- 1 dl olívaolaj
- 1 csokor bazsalikom
- 1 bagett
- só, bors
1. Lépés
Vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát és a paprikákat, daraboljuk fel az uborkát és a chilivel, paradicsommal mixeljük össze.
2. Lépés
Fűszerezzük sóval, borssal, vörösborecettel és olívaolajjal.
3. Lépés
Ezután tegyük hűtőbe, várunk még teljesen meghűl, majd pirított bagettel tálaljuk. Betétként aprított zöldségeket adhatunk hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 787 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
375 kcal -
Zsír
24.8g -
Szénhidrát
35.8g -
Fehérje
6.8g -
Koleszterin
0mg -
Cukor
9.1g