Gazpacho kenyérchipsszel

2014-11-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 3 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egy főzőtanfolyam alkalmával találkoztam először ezzel az előétellel. Nagyon gyors és egyszerű, de ennek ellenére egészséges!

Ezeket szerezd be:

  • 4 dkg vöröshagyma
  • 1,5 dkg fokhagyma
  • másfél piros húsú paprika
  • másfél sárga húsú paprika
  • 0,6 kg uborka, héjával együtt
  • 0,6 kg friss paradicsom vagy 2 db kis konzerv
  • 1 db chilipaprika (elhagyható)
  • 1 dl vörösborecet
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 bagett
  • só, bors

1. Lépés

Vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát és a paprikákat, daraboljuk fel az uborkát és a chilivel, paradicsommal mixeljük össze.

2. Lépés

Fűszerezzük sóval, borssal, vörösborecettel és olívaolajjal.

3. Lépés

Ezután tegyük hűtőbe, várunk még teljesen meghűl, majd pirított bagettel tálaljuk. Betétként aprított zöldségeket adhatunk hozzá.

Főzni jó, sütni még jobb :)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 774 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Andalúz gazpacho

  • Gazpacho HobbyChef módra

  • Vodkás uborka gazpacho

  • Gazpacho leves recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    375 kcal
  • Zsír

    24.8g
  • Szénhidrát

    35.8g
  • Fehérje

    6.8g
  • Koleszterin

    0mg
  • Cukor

    9.1g