Vodkás uborka gazpacho

2013-08-03
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Nem csak finom és egészséges, de ebben a kánikulában még hűsítő is ez a leves, s nem utolsó sorban, nem kell a konyhában dunsztolódnunk.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db fürtös uborka
  • 2 db kovászos uborka
  • 4 db kicsi zöld paradicsom
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 10 szál kapor
  • 5 szál metélőhagyma
  • 1 szelet szikkadt toast kenyér
  • kevés kovászos uborkalé
  • só, őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • 10 cl vodka
  • sült hagyma
  • 2 szelet toast kenyér

1. lépés

A hozzávalókat aprítom, egy keveset félreteszek, a többit botmixerrel durvára mixelem. Fűszerezem, adok hozzá kevés uborkalevet, beleöntöm a vodkát. Berakom a hűtőbe,

2. lépés

Tálaláskor pohárba öntöm a gazpachot, teszek rá a zöldségeket, sült hagymát, s kaprot, s egy szelet félbevágott pirított, fokhagymával bedörzsölt olívaolajos toasztot (bruschettát). Remélem a spanyolok ez utóbbiért nem köveznek meg.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,017 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gazpacho kenyérchipsszel

  • Andalúz gazpacho

  • Gazpacho HobbyChef módra

  • Gazpacho leves recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    377 kcal
  • Zsír

    2.3g
  • Szénhidrát

    59.9g
  • Fehérje

    12g