Milánói spagetti másképpen
2014-08-01- Típus: Paradicsomos tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
Milánói spagetti kicsit másképp, nem úgy ahogy megszoktuk. Pasta, perfavore?
Ezeket szerezd be:
- 250 g tészta (spagetti)
- 2 szelet bacon
- 25 dkg darált hús
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 2 db csiperkegomba
- 1 db chilipaprika
- 0.5-1 dl vörösbor
- 70 g sűrített paradicsom
- ketchup (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 6 db olívabogyó (chilipaprikával töltött)
- 6 db fekete olívabogyó
- 1 evőkanál kapribogyó
- bazsalikom (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 100 g füstölt sajt (parenyica)
- 60 g reszelt sajt (parmezán)
1. Lépés
Egy serpenyőben olívaolajon megpirítom a felvágott bacont, majd megdinsztelem az apróra vágott hagymát, hozzáadom a fokhagymát, s a darált húst.
2. Lépés
Amikor már kifehéredett a hús, jöhet a felszeletelt paprika, chilipaprika, paradicsom és a gomba. Fűszerezem.
3. Lépés
A tésztát felteszem főni, a füstölt sajtot (parenyicát) csíkokra szedem.
4. Lépés
A serpenyőbe adok sűrített paradicsomot, locsolok rá chiliszószt, vörösbort, beleforgatom a leszűrt tésztát.
5. Lépés
Tálaláskor a tányérra púpozom a spagettit, ráteszem a parenyica szeleteket, meglocsolom még ketchuppal, chiliszósszal, szórok rá oregánót, s parmezánt.
6. Lépés
Díszítem egy chilipaprikával.
TIPP: Lehet furcsa lesz, de egyetek hozzá ecetes uborkát. Nagyon finom vele.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 168 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1239 kcal -
Zsír
59,9 g -
Koleszterin
197 mg -
Szénhidrát
97,1 g -
Cukor
13 g -
Fehérje
70,2 g