Kapros salátaleves
2013-04-11- Típus: Salátaleves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:5 p
A kapros salátalevest ehetjük jó forrón, de akár kihűlve is. Nyáron például egy kiváló hideg étel.
Ezeket szerezd be:
- 2 fej Saláta
- 4 db Tojás
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1,5 csokor Kapor
- 1 evőkanál Ecet
- 2,5 dl Tejföl
- 2,5 evőkanál Liszt
- Só
- Csipetnyi Fehérbors
- 1 db Vöröshagyma
1. lépés
A salátát szedjük szét leveleire, mossuk meg jól és tépkedjük szét apró kis darabokra. A kicsire szétszedett salátát, a felaprított vöröshagymát és a fokhagymanyomón passzírozott fokhagymát tegyük bele körülbelül 1,2 liter forrásban lévő vízbe, majd sózzuk meg ízlés szerint és 30 perc alatt főzzük puhára.
2. lépés
Amíg fő a saláta, addig fehérborssal és az apróra vágott kapor felével szórjuk meg. 30 perc letelte után vegyük le a tűzről a salátalevest. Vegyünk elő egy másik edényt, amiben lisztből és tejfölből habarást készítünk.
3. lépés
Az elkészült habarást jól belekeverjük a levesbe, majd az egészet újból forrásig hevítjük. Forrásnál beletesszük a keresztbe felvágott kemény tojásokat, az ecetet, sót, és a maradék kaprot is. Kis lángra vesszük és még 5-10 percig még egybe főzzük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
10 343 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
246 kcal -
Összes Zsír
15,7 g -
Koleszterin
186 mg -
Szénhidrát
18,3 g -
Cukor
5,8 g -
Fehérje
11,3 g