Narancsos piskóta

2012-09-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ehhez a recepthez egy bio boltban vásárolt narancslekvárt használok, amitől nagyon finom íze lesz a sütemények. Egyszerű, de még is nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs és 1 citrom leve és héja
  • 1 tk fahéj
  • 1 nagy kanál narancs lekvár

1. lépés

Melegítsük elő a sütőnket 180°C-ra. Egy egész tojást és három tojássárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Reszeljük bele a habba a narancs és citrom héját, majd nyomjuk bele a levüket.

2. lépés

Egy másik tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét, keverjük egybe óvatos mozdulatokkal a két keveréket, végül jön bele a liszt, a fahéj és a lekvár. Lisztezzük és vajazzuk a sütőformánkat, majd 30 perc alatt süssük készre.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 351 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás lepény recept

  • Mangós piskóta

  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Egyszerű meggyes piskóta

  • Lekváros-kakaós holdacska

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    375 kcal
  • Zsír

    4,8 g
  • Szénhidrát

    73,8 g
  • Fehérje

    9,6 g