Narancsos piskóta
2012-09-25- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ehhez a recepthez egy bio boltban vásárolt narancslekvárt használok, amitől nagyon finom íze lesz a sütemények. Egyszerű, de még is nagyon finom.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg liszt
- 4 tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs és 1 citrom leve és héja
- 1 tk fahéj
- 1 nagy kanál narancs lekvár
1. lépés
Melegítsük elő a sütőnket 180°C-ra. Egy egész tojást és három tojássárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Reszeljük bele a habba a narancs és citrom héját, majd nyomjuk bele a levüket.
2. lépés
Egy másik tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét, keverjük egybe óvatos mozdulatokkal a két keveréket, végül jön bele a liszt, a fahéj és a lekvár. Lisztezzük és vajazzuk a sütőformánkat, majd 30 perc alatt süssük készre.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
5 351 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
375 kcal -
Zsír
4,8 g -
Szénhidrát
73,8 g -
Fehérje
9,6 g