Chili- és borsvajas steak recept

2012-05-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Mindössze 10 perc alatt kész, ez a finom steak étel tökéletes egy romantikus vacsoraként kedvesünkkel.

Ezeket szerezd be:

  • 50g vaj
  • ½ teáskanál apróra vágott chili
  • ½ teáskanál mustár
  • 1 teáskanál bors
  • Személyenként 1-1 nagy steak

Recept elkészítése

1. Keverjük össze a vajat, a chilit, mustárt, borsot, fűszerezzük egy kis sóval. Vegyünk elő egy fóliát és csomagoljuk be a vajat és tegyük mélyhűtőbe, mert így többször fel tudjuk használni.

2. Izzítsuk be a grill sütőnket, vagy ha nem akarjuk bonyolítani, akkor serpenyőben is elkészíthetjük a steaket. Pirítsuk meg 2-3 percig mindkét oldalán, majd folytassuk a sütést, hogy közepesen átsüljön, vagy amíg a kívánt sütésfokot elérjük. Szeleteljük fel a vajat és helyezzük a szeleteket a húsra majd hagyjuk, hogy a melegtől felolvadjanak.

Helyezzük tányérra, tálaljuk salátával vagy szezonális zöldséggel.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

2 525 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldfűszeres steak recept

  • Fokhagymás steak gombával