Vörösboros tejfölös babgulyás sült tarjával
2013-08-05- Típus: Magyaros levesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Bár kánikula van, de mivel szeretem a babgulyást, megfőztem.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg csontos tarja
- 1/2 szál füstölt kolbász
- 1 szelet füstölt szalonna
- 25 dkg tarkabab
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem-gyökér
- 1/2 zeller
- 1/2 karalábé
- 2 db újkrumpli
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 2 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- zellerlevél
- petrezselyem
- 1 szál újhagyma zöldje
- só, őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- kömény
- liszt
- édes chiliszósz
- fokhagymás chiliszósz
- hot chiliszósz
- zsír
- tejföl
- vörösbor
1. lépés
A babot egy éjszakára beáztatom. A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.
2. lépés
A tarját zsírban megsütöm, a végén beleteszem a kolbászkarikákat is., félreteszem.
Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem a zöldségeket, s a babot, majd felöntöm vízzel, fűszerezem. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, a kolbászt, s a tarját, szórok rá kevés lisztet és öntök bele vörösbort.
3. lépés
Tálaláskor merek egy tányérba levest, teszek rá tejfölt, s díszítem egy egész chilivel, vágott újhagyma zölddel, csípős hegyes zöldpaprikával, zellerlevéllel.
Barna kenyérrel eszem, vörösbort iszom hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 842 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
727 kcal -
Zsír
34.5g -
Szénhidrát
65.9g -
Fehérje
38.5g