Gulyásleves vörösborral

2013-04-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Egyszer egy vendégségben hallottam arról, hogy a a háziasszony vörösborral készíti a gulyáslevest. Nagyon finom íze volt, ezért a receptet azonnal elkértem.

Ezeket szerezd be:

  • 350 g sertéshús
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa, hámozott és szeletelt
  • 250 g burgonya, hámozott, kockára vágott
  • 150 g fagyasztott zöldborsó
  • 50 ml vörösbor
  • 700 ml sovány húsleves
  • 150 ml paradicsompüré
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál csípős paprika
  • fél teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál zsír (vagy olaj)
  • só és frissen őrölt bors

1. Lépés

A húst kisebb kockákra vágjuk, majd meghintjük egy kis liszttel. Egy vastag lábasba tesszük a zsírt, és megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát, majd hozzá tesszük a húst. Amikor a húst kezd nagyjából megpuhulni, öntsük fel a borral.  

2. Lépés

Öntsük fel a húslevessel, ekkor tesszük hozzá a zöldségeket, a burgonyát, sárgarépát, édes és csípős paprikát, a paradicsompürét, a köményt. Főzzük egészen addig, ameddig a hús és a  zöldségek megpuhulnak. Az egészet fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal. 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 074 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

  • Fehérboros fácánleves gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    331 kcal
  • Zsír

    14.3g
  • Szénhidrát

    28.1g
  • Fehérje

    21.6g