Palócleves

2014-04-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Ezt a receptet 20 évvel ezelőtt az anyósomtól tanultam.

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 1 üveg zöldbab
  • 2-3 kk őrölt kömény
  • 1 csapott kk vegeta
  • 3 babérlevél
  • 4 közepes fej hagyma
  • 6 közepes szem burgonya
  • 2 dl tejföl
  • ízlés szerint só
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1-2 szál fehérrépa
  • 1 tojás
  • kb. 10 dkg liszt

1. Lépés

A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
Beledobjuk a kockára felvágott húst és egy kicsit megpirítjuk.

2. Lépés

Hozzátesszük az átpréselt fokhagymát, a fűszereket, a pirospaprikát, sózzuk és egy kevés vizet öntünk alá.
Addig főzzük amíg majdnem puha nem lesz a hús.

3. Lépés

Felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a zöldségeket, burgonyát és a zöldbabot. 1 tojásból, lisztből és hozzáadott sóból csipetkét készítek és amikor majdnem kész a leves, belerakom. Készre főzzük, majd a végén hozzáadjuk a tejfölt és pár percig még forraljuk.

 

Sütni és főzni csak szívvel-lélekkel lehet :)

Értékelések

(4.1 / 5)

4.1 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

11 789 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal, nokedlivel

  • Vörösboros tejfölös babgulyás sült tarjával

  • Fehérboros korhelyleves csülökkel és virslivel

  • Vörösboros tejfölös babgulyás

  • Gulyásleves vörösborral

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    594 kcal
  • Zsír

    9.3g
  • Szénhidrát

    77.5g
  • Fehérje

    49.6g
  • Koleszterin

    158mg
  • Cukor

    14.8g