Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal, nokedlivel
2013-09-25- Típus: Karalábéleves receptek, Magyaros levesek, Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ez egy igen tartalmas leves. Ajánlom ebédre, vacsorára, bizony megnyaljuk az ujjunkat utána!
Ezeket szerezd be:
- 2 db karalábé
- 1 db krumpli
- 1 db chili paprika
- 2 db újhagyma szárastul
- petrezselyem
- zellerlevél
- 1 dl tejföl
- liszt
- olíva olaj
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- zöldségleves kocka
- 15 dkg lecsókolbász
- Nokedlihez:
- 1 db tojás
- 20 dkg liszt
- só
- víz
1. Lépés
A karalábét és a krumplit kockára vágom, a chilit, petrezselymet, zellerlevelet, hagyma zöldjét aprítom, a kolbászt karikára vágom. Egy lábasban olajon előbb a hagymát (a zöldje nélkül) megkapatom, beleteszem a zöldségeket is, kis ideig párolom. Majd fűszerezem, s felengedem vízzel.
2. Lépés
Míg a leves fő, elkészítem a nokedli tésztáját.
Amikor csaknem kész,beleszaggatom a nokedlit, beleteszem a kolbászkarikákat, rászórom az újhagyma zöldjét, a petrezselyem és a zellerlevelet, szórok rá egy kevés lisztet, öntök bele egy kevés tejet (el is hagyható, aki akarja, tejföllel is habarhatja). és már is tálalom. Tálaláskor teszek rá három kanál tejfölt.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 632 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
497 kcal -
Zsír
33.4g -
Szénhidrát
30.8g -
Fehérje
20.9g