Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal, nokedlivel

2013-09-25
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ez egy igen tartalmas leves. Ajánlom ebédre, vacsorára, bizony megnyaljuk az ujjunkat utána!

Ezeket szerezd be:

  • 2 db karalábé
  • 1 db krumpli
  • 1 db chili paprika
  • 2 db újhagyma szárastul
  • petrezselyem
  • zellerlevél
  • 1 dl tejföl
  • liszt
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • zöldségleves kocka
  • 15 dkg lecsókolbász
  • Nokedlihez:
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • víz

1. Lépés

A karalábét és a krumplit kockára vágom, a chilit, petrezselymet, zellerlevelet, hagyma zöldjét aprítom, a kolbászt karikára vágom. Egy lábasban olajon előbb a hagymát (a zöldje nélkül) megkapatom, beleteszem a zöldségeket is, kis ideig párolom. Majd fűszerezem, s felengedem vízzel.

2. Lépés

Míg a leves fő, elkészítem a nokedli tésztáját.

Amikor csaknem kész,beleszaggatom a nokedlit, beleteszem a kolbászkarikákat, rászórom az újhagyma zöldjét, a petrezselyem és a zellerlevelet, szórok rá egy kevés lisztet, öntök bele egy kevés tejet (el is hagyható, aki akarja, tejföllel is habarhatja). és már is tálalom. Tálaláskor teszek rá három kanál tejfölt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 632 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    497 kcal
  • Zsír

    33.4g
  • Szénhidrát

    30.8g
  • Fehérje

    20.9g