Török mandulás apró sütemény

2013-05-09
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ez a recept már az elején belopta magát a szívembe. Mint a legtöbb török ​​édesség nagyon édes, és minden ízt intenzíven lehet érezni.

1 csésze mérete: 250 ml.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 250 g vaj, szobahőmérsékletű
  • 2 tojás
  • fél csésze finom búzadara
  • fél csésze cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 4 csésze liszt
  • 120 g mandula
  • Szirup:
  • 3 csésze cukor
  • 4 csésze víz
  • 1 evőkanál citromlé

1. Lépés

kezdjük a szirup elkészítésével. Egy serpenyőben forraljuk össze a vizet a cukorral. Ezután adjuk hozzá a citromlevet, keverjük jól, amíg egészen feloldódik, majd le is vehetjük a tűzről.

2. Lépés

Egy robotgép segítségével dolgozzuk össze a vajat, a cukrot, a tojást, és a búzadarát. Lassan adjuk hozzá a lisztet és jól összegyúrjuk a tésztát. Jöhet hozzá a sütőpor és a vanília kivonat. A tészta legyen lágy.

3. Lépés

Alakítsunk kis labdákat a tésztából, akkorák legyenek, mint egy dió. Helyezzük a golyókat egy papírral bélelt tepsibe. Enyhén lapítsuk le, majd a közepébe nyomjunk egy-egy mandulát.

4. Lépés

Süssük 180°C-on körülbelül 30-40 percig, amíg enyhén arany színűek lesznek. Vegyük ki a süteményt sütőből és amíg még meleg, öntsük rá az előkészített szirupot.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 351 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gesztenyetalléros teasütemény

  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Monte Carlo teasütemény

  • Diós angyalszem

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    847 kcal
  • Zsír

    27.2g
  • Szénhidrát

    143.3g
  • Fehérje

    9.5g