Török mandulás apró sütemény
2013-05-09- Típus: Teasütemény
- Nemzetiség: Török
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ez a recept már az elején belopta magát a szívembe. Mint a legtöbb török édesség nagyon édes, és minden ízt intenzíven lehet érezni.
1 csésze mérete: 250 ml.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 250 g vaj, szobahőmérsékletű
- 2 tojás
- fél csésze finom búzadara
- fél csésze cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 4 csésze liszt
- 120 g mandula
- Szirup:
- 3 csésze cukor
- 4 csésze víz
- 1 evőkanál citromlé
1. Lépés
kezdjük a szirup elkészítésével. Egy serpenyőben forraljuk össze a vizet a cukorral. Ezután adjuk hozzá a citromlevet, keverjük jól, amíg egészen feloldódik, majd le is vehetjük a tűzről.
2. Lépés
Egy robotgép segítségével dolgozzuk össze a vajat, a cukrot, a tojást, és a búzadarát. Lassan adjuk hozzá a lisztet és jól összegyúrjuk a tésztát. Jöhet hozzá a sütőpor és a vanília kivonat. A tészta legyen lágy.
3. Lépés
Alakítsunk kis labdákat a tésztából, akkorák legyenek, mint egy dió. Helyezzük a golyókat egy papírral bélelt tepsibe. Enyhén lapítsuk le, majd a közepébe nyomjunk egy-egy mandulát.
4. Lépés
Süssük 180°C-on körülbelül 30-40 percig, amíg enyhén arany színűek lesznek. Vegyük ki a süteményt sütőből és amíg még meleg, öntsük rá az előkészített szirupot.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
5 351 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
847 kcal -
Zsír
27.2g -
Szénhidrát
143.3g -
Fehérje
9.5g