Diós tészta recept
2012-11-10- Típus: Édes tészták, Szénhidrát nap
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
A diós tésztáról szintén az iskolai menzai jut eszembe. Nem tudom, de ott hihetetlenül finoman készítették el. Próbáljuk meg ezzel a recepttel, hát ha úgy sikerül.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Metélt tészta
- 4 dkg Margarin
- 5 evőkanál Dió
- 2 evőkanál Cukor
- 1 csomag Vaníliás cukor
- Kevés Só
1. lépés
A metélt tésztát főzzük meg enyhén sós vízben. Ha elkészült, leszűrjük és margarinnal elkeverjük.
2. lépés
A diót a cukorral együtt ledaráljuk, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot. Megszórjuk a tésztát és szólunk is a Gyerekeknek! :)
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
9 444 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
685 kcal -
Összes Zsír
30,5 g -
Koleszterin
91 mg -
Szénhidrát
86,1 g -
Cukor
15,8 g -
Fehérje
19 g