Vörösboros tejfölös babgulyás
2013-06-12- Típus: Magyaros levesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 2-3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:15 p
- Elkészítés: 2:30 p
Ma bemutatkozik új szakácsunk, aki ízletes, magyaros receptjeivel fog ezentúl elkápráztatni minket.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg füstölt csülök
- 1/2 szál füstölt kolbász
- szalonna
- 20 dkg tarkabab
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1/2 zeller
- 1/2 karalábé
- 2 db krumpli
- 1db zöldpaprika
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 3 db chilipaprika
- 2 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- zellerlevél
- 2 db babérlevél
- só, őrölt fekete bors
- csípős pirospaprika
- gulyáskrém
- 1 db tojás
- liszt
- tejföl
- Erős Pista
- vörösbor
1. Lépés
A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom.
Másnap a csülköt felteszem főni, másfél óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom. Amíg a csülök főtt, a hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.
2. Lépés
Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem a csülköt, majd a zöldségeket, s a babot, majd felöntöm a csülök főzővizével, beleteszem a babérlevelet, fűszerezem.
3. Lépés
Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, s öntök bele vörösbort. Amíg fő a leves, elkészítem a csipetkét, a végén beleszaggatom.
Tálaláskor merek egy tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, vágok rá chilit, s díszítem egy egész chilivel.
Fehér kenyérrel eszem, vörösbort iszom hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
4 165 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
622 kcal -
Zsír
15.3g -
Szénhidrát
82.6g -
Fehérje
39.6g