Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával, sült cukkinival
2013-07-25- Típus: Sertéspörkölt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Pörkölt egy kicsit másképpen, vörösborral gazdagítva és cukkinival kiegészítve.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db hegyes csípős paprika
- 1 db chili paprika
- só, őrölt pirospaprika
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- curry
- vörösbor
- olívaolaj (vagy sertészsír)
- tarhonya
- 1 cukkini
- petrezselyem
1. lépés
A húst kockára, a hagymákat apróra vágom, a paprikát és paradicsomot darabolom.
Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a hagymát, majd a húst, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, chili paprikát, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával, s adok hozzá kevés köménymagot, felöntöm egy kevés vízzel.
2. lépés
Zsírjára sütöm, majd ismét öntök hozzá vizet.
A tarhonyát olajon megpörkölöm, sózom, borsozom, s öntök hozzá vizet, megfőzöm.
3. lépés
Egy másik serpenyőben olajon megdinsztelem, sütöm a cukkinit, sózom, borsozom, s szórok rá curryt.
Amikor a pörkölt már majdnem kész öntök hozzá vörösbort.
4. lépés
Tálalok, a tányérra szedek tarhonyát, cukkinit, pörköltet. A tarhonyára locsolok a szaftból, s díszítem petrezselyemlevéllel. Vörösborral fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 705 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
655 kcal -
Zsír
11.5g -
Szénhidrát
87g -
Fehérje
43.8g














